Itthon.hu - Dél-Dunántúl

Magyar Turizmus Zrt. Dél-Dunántúli Regionális Marketing Igazgatóság

Eseménynaptár

Keresés eseményre:


Részletes keresés

Címkefelhő

Torkos Csütörtök  Turizmus Bulletin  busójárás  mohács  világörökség 

Bor, gasztronómia

 Bookmark and Share  Cikk nyomtatás  Link küldés
Pécs gasztronómiai kínálata igen gazdag. Submediterrán klímánknak köszönhetően nálunk évente háromszor is beérik a füge, és zamatosak boraink. Házi hegyünk, a Mecsek igen gazdag vadban, gombában és gyümölcsökben, minden évben az országban elsőként itt virágzik a mandula, és híres a szelíd gesztenyénk. Pécs és régiója valóban multikulturális, hiszen jelentős számban élnek itt kultúrájukat máig őrző svábok, horvátok, székelyek, ami ételeink sokféleségére is kihat. A tradicionális csárdától a konyhatechnológiai csúcsfejlesztéseivel és a világ íz trendjeivel a magyar gasztronómiát újraértelmező luxusétteremig minden megtalálható kínálatunkban.

Szeretnénk Önnek kiemelten ajánlani 2010. március közepétől a „Pécs menüket”. Az ezt kínáló étterem partnereink mindegyike megalkotta a maga háromfogásos menüjét, ami Pécsre jellemző hozzávalókból készül, pécsi italokhoz harmonizálva. Kóstolja meg a Pécsi Cézár Pezsgőgyár pezsgőit, a Pécsi Sörfőzde díjnyertes söreit, és a Pécs-Mecseki Borút borait!

Egy különleges, a pécsi éttermekben életre kelő programsorozatra is szeretnénk felhívni figyelmét. A Pécs2010 Fan Club-ban késő esténként, éjszakánként az aznap az Európa Kulturális Fővárosa 2010 program keretében fellépő híres előadók találkoznak, vacsoráznak rajongóikkal. Így nem csak nappal, de éjjel is tárt kapukkal, terített asztallal várjuk!
Kérjük, ha vendégünk volt, segítse munkánkat és Pécsre utazó társait azzal, hogy elmondja az Ön által választott étteremről saját, hiteles tapasztalatait, véleményét!