Itthon.hu - Dél-Dunántúl

Magyar Turizmus Zrt. Dél-Dunántúli Regionális Marketing Igazgatóság

Eseménynaptár

Keresés eseményre:


Részletes keresés

Címkefelhő

Torkos Csütörtök  Turizmus Bulletin  busójárás  mohács  világörökség 

Kultúra, művészet

 Bookmark and Share  Cikk nyomtatás  Link küldés
Pécs a modern művészetek városa. Több mint 300 kortárs művész él és alkot itt, közülük többen nyitott műtermeikben örömmel fogadnak vendéget is. A városban számos kortárs galéria működik, és több, nemzetközi jelentőségű magyar művész állandó kiállításával is büszkélkedhetünk.. Épített örökségünk felfedezéséhez kulturális útvonalakat szeretnénk a figyelmébe ajánlani. Kulturális fesztiváljainkról, rendezvényeinkről a „rendezvénynaptár” menüben tájékozódhat. Épített örökségünkről és élő hagyományainkról, köztük a régió 150 hagyományőrző, vendégváró kézműveséről keresőnkben talál információt. Mindezt könnyen meg is találhatja térképünk segítségével. Több különleges, állandó kulturális programot is ajánlunk, melyekhez a megadott időpontokban csatlakozhat. Ha Pécs kulturális értékeinek alapos megismerésére vágyik, forduljon a város professzionális idegenvezetőinek egyikéhez.

Pécs2010

 Bookmark and Share  Cikk nyomtatás  Link küldés
Több mint 450 program, közöttük többnapos világfesztiválok, a legkülönbözőbb művészeti ágak és stílusok fémjelzik Európa Kulturális Fővárosát, Pécset 2010-ben. Ezek előzményeiről, koncepciójáról is mindent megtudhat a www.pecs2010.hu oldalon. A kulturális programok, az ezekhez kapcsolódó akciós szálláshely ajánlatok, a szervezett turisztikai programok, vagy akár az Önnek legrokonszenvesebb idegenvezető megismeréséhez, lefoglalásához pedig honlapunkat fogadja el segítségül. Szeretnénk figyelmébe ajánlani a pécsi lehetőségek mellett a dél-dunántúliakat, hiszen akár 15 perces utazással sosem látott értékeket fedezhet fel.
 

Várak

 Bookmark and Share  Cikk nyomtatás  Link küldés
Hét történelmi várunk (Szigetvár, Simontornya, Dunaföldvár, Siklós, Ozora, Pécsvárad és Magyaregregy) mindegyike egy-egy jeles korba vezet minket vissza. A magyar államalapítás, vagy a török kor világát újra átélhetjük ezeken a helyeken. Bepillanthatunk egy reneszánsz kori udvarba, vagy egy földalatti várbörtön tömlöcébe. S mindez karnyújtásnyira van Pécstől, - nézze csak meg térképünkön! Aki több időt is tud erre a kalandutazásra szánni, pattanjon kerékpárra, s úgy tegyen egyhetes körutat!
2009-ben a hét vár kalandos történetét gazdagon illusztrált mesekönyvben írta meg Balogh Robert pécsi író.