Itthon.hu - Észak-Magyarország

Magyar Turizmus Zrt. Észak-Magyarországi Regionális Marketing Igazgatóság

Eseménynaptár

Keresés eseményre:


Részletes keresés

Címkefelhő

Baradla barlang  Eger  Geopark  Ipolytarnóc  Kirándulás  Matyóföld  Mezőkövesd  Miskolc  Mátra  Nyitott Pince Napok  Osztálykirándulás  Salgótarján  Tokaj  Zemplén  bor  borturizmus  egri strandfürdő  kirándulás  téli nyitvatartás 

~~ emo/ja ~~

Látnivalók

 Bookmark and Share  Cikk nyomtatás  Link küldés

Különlegességek, legek, páratlan élmények
 
Észak-Magyarország hegyeiben-völgyeiben barangolva, településeinek utcáit járva számtalan olyan kincsre bukkanhat, amely páratlan az országban. Büszkék vagyunk rájuk, szeretjük, féltőn vigyázzuk őket.

Szabadidő
Észak-Magyarország várja Önt!
 
Páratlan szépségű természeti képződmények és kultúrtörténeti emlékek egész sorát, az aktív pihenés tucatnyi lehetőségét kínálja a vadregényes Észak-Magyarország.
 

Jellegzetes hegy- és dombvidéki táj leginkább gyalogos, kerékpáros és lovastúrákra csalogat. Klasszikus és csillagtúrák várják a hegyi utakon, a csobogó patakok mellett, az árnyas erdőkben felfrissülni vágyókat. Az erdő magányát tiszteletben tartók bepillanthatnak a természet titkaiba, kis ügyességgel és kitartással lencsevégre kaphatják a vadon ritka pillanatait. A vízimádók és az extrém sportok szerelmesei sem maradnak hoppon: a tavi és vadvízi evezésre, a sziklamászásra, a barlangászatra, a sárkányrepülésre, a terepmotorozásra egyaránt lehetőséget találnak. Az időutazást kedvelők megannyi megállóra lelnek a régió történelmi és kulturális emlékeiben. Az ősember, a misztikus középkor lakói és a modern kor történelmi alakjai egyaránt itt hagyták emlékeiket. Engedjen a kísértésnek, adja át magát a vadregényes táj, a történelmi múlt és a méltán dicsért gasztronómia csábításainak. Szelje át a teret és az időt a régi emlékek felidézése és új kalandok reményében.

Látnivaló
[-]

Típus
MúzeumtípusokMűemléktípusok

Templomok


Természeti értékek
Részletes kereső »