Itthon.hu - Nyugat-Dunántúl

Magyar Turizmus Zrt. Nyugat-Dunántúli Regionális Marketing Igazgatóság

Eseménynaptár

Keresés eseményre:


Részletes keresés

Címkefelhő

Csömödér  Nagycenk  Nyugat-Dunántúl kisvasútjai 

 

„MUST KELL PIHENNI!” – Soproni szüret

 Bookmark and Share  Cikk nyomtatás  Link küldés

Hűség városában az őszi időszakban nem csak puttonyok, prések, édes must és aranyló napsütés várja a vendégeket, hanem számos meglepetés is!

Soproni_Szuret_1A meglepetések közül mindenképpen az első helyre kívánkozik, hogy ősszel szüretelni nem csak a szőlőültetvényeken lehet: a „Must kell pihenni!” akció keretében több három- és négycsillagos szálloda a harmadik éjszakai tartózkodást ajándékba adja és további meglepetéssekkel – valódi soproni Kékfrankkal - is kedveskedik a vendégeknek! A különleges szállodai csomaggal a BestWestern Pannonia Hotel, a Civitas Boutique Hotel, a Hotel Lövér, a Hotel Palatinus, a Hotel Sopron kedveskedik a Sopronba érkező turistáknak. Látogasson el a Hűség városába és szüretelje le az ajándék vendégéjszakákat!

A szeptemberi soproni rendezvények sorát a „Kékfrankos Nyár” programsorozat II. Soproni Szüret (szeptember 07-09.) elnevezésű programja indítja, mely hagyományosan a szüreti időszak kezdő eseménye. A háromnapos fesztiválon bemutatkoznak a soproni termelők, akik jobbnál – jobb boraikat kínálják a látogatóknak. A színpadon számos kulturális program szórakoztatja a közönséget, a fellépők között hagyományosan helyi és országosan is ismert előadóművészek is szerepelnek majd. A gasztronómiai vásáron helyi és hazai finomságokat kóstolhatunk, a kézműves termékek vásárán pedig egyedi vásárfiát szerezhetünk be. A rendezvény térítésmentesen látogatható.

Szeptember 21-22-én a PannoMánia – Kékfrankos Szakácskirály Választás és Utcafesztivál várja a finom ízek és a jó mókák kedvelőit – immár hatodik alkalommal.Sopron_szolovel A Hotel Sopron udvarán megrendezésre kerülő fesztiválon a vállalkozó szellemű csapatok főzőversenyen vehetnek részt, melyen a híres soproni Kékfrankos borral készült ételeikkel mérik össze főzőtudományukat, emellett játékos feladatok sorát oldják meg. Aki pedig csak nézelődni, szórakozni vágyik, a fesztiválon természetesen megkóstolhatja az elkészült étel-remekeket.
A szüreti időszakban Sopron, a Kékfrankos fővárosa kihagyhatatlan úti cél!


Linkajánló:
www.kekfrankosnyar.hu