Itthon.hu - Nyugat-Dunántúl

Magyar Turizmus Zrt. Nyugat-Dunántúli Regionális Marketing Igazgatóság

Eseménynaptár

Keresés eseményre:


Részletes keresés

Címkefelhő

Csömödér  Nagycenk  Nyugat-Dunántúl kisvasútjai 

 

Nyugat-Dunántúl

 Bookmark and Share  Cikk nyomtatás  Link küldés
Üdvözöljük Nyugat-Dunántúlon, az „Erőt adó régióban”!
Hol is járunk pontosan? Régiónkat három megye - Győr-Moson-Sopron, Vas és Zala – alkotja az ország nyugati határa mentén; szomszédaink Szlovákia, Ausztria, Szlovénia és Horvátország. Járt már nálunk? Ha nem, ismerkedjünk együtt a Pannon dombok által nyújtott csodás élményekkel!

Látogassunk el a gyógyulást és felfrissülést nyújtó fürdőinkbe Győrben, Bükön, Sárváron, Lentiben, Zalaegerszegen! Járjuk be gyalog, kerékpáron vagy vízen az érintetlen természet, a Szigetköz, Fertő-Hanság, a Soproni- és a Kőszegi-hegység, az Őrség vagy a zalai dombok tájait. A sportok szerelmesei kora tavasztól benépesítik tavainkat, folyóinkat, kerékpárútjaink, magas színvonalú lovardáink ide csábítják messzi tájak lakóit is.

Pihenjünk meg a folklórkincsekben páratlanul gazdag Őrség és Göcsej nyugalmat árasztó tájain, ahol a népi mesterségek és hagyományok mind a mai napig élnek!

Keressük fel a műemlékekben gazdag kisvárosokat: Sopront, a „Hűség városát”, Győrt, „A találkozások városát”, Kőszeget, régiónk ékszerdobozát vagy Szombathelyt, a római emlékeket gondos gazdaként őrző várost. Világörökségi helyszíneink - Pannonhalma, Fertő-táj -, középkori váraink, barokk kastélyaink, templomaink felejthetetlen kulturális élményeket tartogatnak.

Mártózzunk meg a pezsgő rendezvények, fesztiválok - szombathelyi Savaria Karnevál, Sárvári Folklórtalálkozó, Soproni Ünnepi Hetek, Győri Barokk, Őrségi Tökfesztivál - forgatagában!
Kóstoljuk meg a régió jellegzetes ételeit - dödöllét, babstercet, tökös-mákos rétest - és a kitűnő soproni, zalai vagy somlói borokat!

Kikapcsolódás, feltöltődés, megújulás - a régiónkba látogatók élménye!

Bővebb információ: www.utazunk.hu