Itthon.hu - Nyugat-Dunántúl

Magyar Turizmus Zrt. Nyugat-Dunántúli Regionális Marketing Igazgatóság

Eseménynaptár

Keresés eseményre:


Részletes keresés

Címkefelhő

Csömödér  Nagycenk  Nyugat-Dunántúl kisvasútjai 

 

Turizmus Világnapja a Nyugat-Dunántúlon

 Bookmark and Share  Cikk nyomtatás  Link küldés

Turizmus Világnap 2012. Az esemény fő célja, felhívni a figyelmet a vendégszeretet fontosságára. Ebből az alkalomból, minden évben felajánlanak valamit a hazai szolgáltatók, amivel vendégeiknek kedveskednek.

turizmusvilagnapja_logo
Nyugat-dunántúli RMI
A Nyugat-dunántúli RMI a Turizmus Világnapján a fenntartható turizmusra szeretné felhívni a figyelmet, a környezetbarát és fenntartható vasúti közlekedést végző GYSEV Zrt-vel együttműködésben. A soproni vasútállomáson az RMI munkatársai kvízjátékkal, csokoládéval és lufival várja a játékos kedvű utazókat.

Turizmus Világnap a környezettudatosság jegyében a Danubius Hotels Group szállodáiban

A 40 éves Danubius Hotel Group teljes elköteleződéssel csatlakozik 2012-ben is a Turisztikai Világnaphoz és a Danubius Goes Green keretében örömmel támogatja a vendégbarát viselkedés és zöld szemléletformálás fontosságát hangsúlyozó kezdeményezést.
A Hotel Rába City Centerben kisiskolások köszöntik a vendégeket a reggelinél és adják át Győrről készült rajzaikat a vendégeknek kedves mosolyuk kíséretében.

Bük és Bükfürdő

Bük és Bükfürdő helyi TDM egyesülete két információs irodával rendelkezik, amelyekben szeptember 27-én a vendégeket helyi termelőtől származó almával és egy "korty" bükfürdői gyógyvízzel várják, utalva az üdülőhely gyógyhely jellegére.

Büki Gyógyfürdő Zrt.
Szeptember 27-én gyógy- és strandfürdő belépővel rendelkező vendégeink bármely aktív wellness programunkat kipróbálhatják! A világnap alkalmából a fürdő más apró ajándékkal is kedveskedik!

Turizmus világnapja Szombathelyen
A szombathelyi Tourinform iroda is csatlakozott a Turizmus Világnapja alkalmából megrendezett programokhoz. A szeptember 27-i világnapon nemcsak a felnőtteket, hanem a fiatalokat is várják az érdeklődők között: rajz és esszékészítési pályázatot hirdettek az iskolásoknak.

Hotel Caramel
„A Hotel Caramellben, Magyarország első holisztikus szállodájában is megünneplik a turizmus világnapját. A Turizmus világnapján a szálloda vendégeit megajándékozzák egy kis kalandozással. A 3 órás kalandpark jegy, a szálloda legújabb beruházásában, a szálloda közvetlen szomszédságában helyet kapott Kristály Torony kalandparkban lesz beváltható.
Web: www.kristalytorony.hu

Őrségi Nemzeti Park
A szeptember 28-30. között megrendezésre kerülő IX. Őrségi Nemzetközi Tökfesztiválon a Turizmus Világnap alkalmából az Őrségi Nemzeti Park Igazgatóság információs sátránál, Pityerszeren 29-én, szombaton az EDEN-nel kapcsolatos kvízkérdésekre helyesen válaszolók között EDEN brosúrát és pendrive-ot, valamint plakátokat sorsolnak ki.

Az Írottkő Natúrparkért Egyesület munkatársai a Turizmus Világnapon a kőszegi Tourinform irodába betérő turistákat apró ajándékcsomaggal lepik meg, mely egy EDEN-kiadványt, várostérképpel ellátott kőszegi szóróanyagot és Kőszegi-hegység turistatérképet tartalmaz. A látogatóknak érdemes előre is felkészülniük az EDEN programból, hiszen három kérdés helyes megválaszolása esetén ráadásként egy 8 Gb-os EDEN pendrive-ot kapnak.

Trophyresort Őrség
A Turizmus Világnapján a szálláshely vendégeinek csokoládéból készült turistallért ajándékoznak. Miután a Turizmus Világnapjához közeli időpontban, szeptember 29-én rendezik meg az Őrségi Nemzetközi Tökfesztivált, így a tájegységre jellemző tökmagolajból minden vendég kap egy díszüveges kiszerelést.

Hotel Írottkő - Kőszeg
2012. szeptember 27-29. között minden vendégünket a szobában elhelyezett képeslappal ajándékozzák meg. A Turizmus Világnapján, illetve a fenti időpontban a vendégeink által megírt képeslapok postai feladását, illetve belföldi postaköltségét a szálloda vállalja. A fenti napokon a szálloda minden szállóvendége kedvezményes belépőjeggyel tekintheti meg a Kőszegi Postamúzeumot (9730 Kőszeg, Rajnis u. 3.).

Győr – Moson – Sopron megyei Kereskedelmi és Iparkamara
2012. szeptember 27-én több turizmusban érintett részvételével megvalósuló programhoz csatlakozik a győri Tourinform – Látogatóközpont, a Nyugat-magyarországi Egyetem Apáczai Csere János Kar Turizmus Intézet és oktatószállodája a Hotel Famulus****, a Hotel Ibis, a Hotel Kálvária, a Hotel Rába, és a Fehér Hajó Panzió. A Turizmus Intézet Turizmus-vendéglátás szakos hallgatói a város központjában a Baross úton, valamint több győri hotelben osztanak gyermekrajzokat Győrről. A rajzokból októberben kiállítást is terveznek a Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamarában.

Tourinform Sopron

A Turizmus Világnappal kapcsolatban a Tourinform iroda részt vesz a városban megrendezésre kerülő Interkulturális napon. A turistákat ajándék képeslapokkal lepik meg a Világnap alkalmából.

Múltidéző Vendégház - Szalafő
Amivel kedveskedni szeretnének az idelátogató vendégeknek: Őrségi vargányás hajdinaleves kóstolás és DÖDÖLLE készítés közösen kóstolással. Ezen túlmenően a kalotaszegi festett bútorokkal berendezett népi műemlék házak bemutatása, a 150 éves, felújított sütőkemence bemutatása.
Előzetes bejelentkezés a 36-30/390-1694 telefonszámon.