Itthon.hu - Itthon otthon van

Magyar turisztikai portál

Languages

Címkefelhő

Ausztria  Balaton  Budapest  EKF  Fesztiválok Éve  Németország  Pécs  Pécs2010  Tisza-tó  egészségturizmus  gasztronómia  kampány  kiállítás  média  német  osztrák  sajtó  statisztika  tanulmányút  vásár 

A Balatonon egész évben van mit csinálni - és ezt most már Ausztriában is tudják!

2012. október 15.
 Bookmark and Share  Cikk nyomtatás  Link küldés

Mint ismert, október 4-én került megrendezésre Bécsben a Nagy Magyar Turizmus Nap, ahol két régió, a Balaton és Közép-Dunántúl kapott megjelenési lehetőséget. A Balaton régió egész évben elérhető turisztikai kínálatát Benkő Krisztina, az MT Zrt. Balatoni Regionális Marketing Igazgatóságának megbízott igazgatója mutatta be. Előadása kapcsán arra kérte a résztvevőket, hogy egy előzetesen kiosztott lapra írják fel, mit gondolnak a Balatonról a prezentáció előtt, és milyen benyomással, információval lettek gazdagabbak az előadást követően.


A kérdőívek kiértékelése megtörtént, összesen 83 meghívott válaszolt a kérdésekre. Általánosságban elmondható, hogy a Balaton régióhoz fűződő első gondolatként jellemzően a "nyári üdülés", a "víz - fürdés" jelent meg, de megfigyelhető a bor, a borünnepek nagyarányú megemlítése is. A prezentáció után számos résztvevő megjelölte a négy évszakos kikapcsolódást, a wellness lehetőségeket, a borkultúrát és a természeti szépségeket is, a jó vízminőség és a családi üdülés pedig továbbra is megjelent a válaszok között.


A szakmai rendezvény házigazdái bíznak abban, hogy a Nagy Magyar Turizmus Nap is hozzájárul ahhoz, hogy a Balaton régió második legjelentősebb küldőpiacán, Ausztriában megváltozzon, kibővüljön a Balaton régió imázsa, és egész éves desztinációként számon tartva a régiót, több osztrák turista érkezzen a Balatonhoz az elkövetkezendő időszakban.


A KSH 2011. évi végleges statisztikai adatai szerint több mint 53.000 osztrák vendég közel 205.000 vendégéjszakát töltött el a régió kereskedelmi szálláshelyein.
A bécsi Nagy Magyar Turizmusnapról további információk itt: http://tourismustag2012.visit-hungary.at/programm.php