Itthon.hu - Itthon otthon van

Magyar turisztikai portál

Languages

Címkefelhő

Ausztria  Balaton  Budapest  EKF  Fesztiválok Éve  Németország  Pécs  Pécs2010  Tisza-tó  egészségturizmus  gasztronómia  kampány  kiállítás  média  német  osztrák  sajtó  statisztika  tanulmányút  vásár 

Magyarország többet nyújt mint várta: turisztikai prezentáció az osztrák turisztikai szakma előtt

2012. november 21.
 Bookmark and Share  Cikk nyomtatás  Link küldés

A Magyar Turizmus Zrt. – együttműködésben a Corps Touristique Austria (CTA) több turisztikai képviseletével, partnerségben Ausztria piacvezető utasbiztosítójával (www.europaeische.at) – november 19-én az ausztriai roadshow bécsi állomásán több mint 100 turisztikai szakember és újságíró előtt prezentálta hazánk turisztikai slágereit. Az egész délutánt betöltő workshop keretében Tóth Zsuzsanna – az MT Zrt. ausztriai munkatársa – a „Magyarország többet nyújt mint várta” mottó jegyében mutatta be a hazai turizmus stratégiai termékeit és az aktuális kampányakciókat. A rendhagyó prezentációban az előadó sorra vette azon rangos elismeréseket és díjakat, amelyekkel az elmúlt években az osztrákok illették a hazai turisztikai szolgáltatásainkat, illetve a hungarikumokat. Ennek megfelelően szóba került a sárvári Spirit Hotel „Best Destinaton Spa 2010” kitüntetése, amelyet a bécsi wellness intézet adományozott oda, illetve a magyar pálinkáknak kiosztott aranyérmek sokasága az ausztriai Destillata szakversenyen. Ugyancsak az osztrák Bank Austria és Statistik Austria nyilvánította hazánkat az elmúlt években a legjobb ár-érték arányú utazási célnak, amely érvrendszert az MT Zrt. csak átvette kommunikációjában, de a „kitűnő bizonyítványt az elfogulatlan osztrák intézetek állították ki Magyarországról”- érvelt az MT Zrt. munkatársa. A prezentáció során az osztrák B2B partnerek tájékoztatást kaptak a budapesti turisztikai szakma és az MT Zrt. együttműködésében megvalósuló téli forgalomélénkítő turisztikai Budapest-kampány lényegéről, amely várhatóan 8-10 ezer pótlólagos osztrák vendégéjszaka forgalmat generál a budapesti szálláshelyeken.


Mint ismert, áprilisban dél-ausztriai CTA roadshown vett részt az MT Zrt; Graz, Klagenfurt és Leoben érintésével, s az idei évet pedig bécsi turisztikai szakemberek számára tartott továbbképzéssel zárta. November 26-án kerül sor az év legrangosabb turisztikai rendezvényére Ausztriában, amely során közel 300 vezető turisztikai szakember gyűlik össze a CTA Gála alkalmából, ahol az MT Zrt. is képviselteti magát, s prezentálja hazánk turisztikai kínálatát. Az MT Zrt. osztrák piacon folytatott aktivitásáról és a tervezett akciókról további infók itt: http://www.ungarn-tourismus.at/magyar-sarok.