20 éve vesz részt Magyarország a moszkvai MITT kiállításon

2013. március 25.

MITT_Moszkva_05Idén a 20. alkalommal rendezték meg március 20-23. között Oroszország legnagyobb utazási vásárát, a moszkvai MITT kiállítást. A Magyar Turizmus Zrt. idén 180m2-en, 20 társkiállítóval ismertette hazánk turisztikai kínálatát. A magyar megjelenés erősítése érdekében a turisztikai kiadványok mellett gyógytea- és borkóstolóval várták az érdeklődőket. A vásárral párhuzamosan zajlott a „Medical and Health” szakkiállítás is, ahol Magyarország egészségturisztikai kínálatát vonultatták fel az MT Zrt. külön standján, 4 társkiállítóval. A stand szakmai programjaként a kiállítók prezentációkat tartottak a szakmai partnerek részére.
Az idei vásár különlegessége, hogy a kiállítás szervezői egy hűségdíjjal köszönték meg azon kiállítók rendszeres megjelenését, akik a 20 év alatt minden évben részt vettek a MITT kiállításon. Ez alkalomból Denéné Tóth Marianna a Magyar Turizmus Zrt. vezérigazgatója ünnepélyes keretek között vehette át a vásár igazgatójától, Maria Baddakh-tól a For Loyalty and Dedication díjat. A KSH 2012. évi előzetes statisztikai adatai alapján az orosz vendégek tavaly összesen több mint 600 000 vendégéjszakát töltöttek el hazánk kereskedelmi szálláshelyein, ami 30%-os növekedést jelent a 2011-es évhez képest. Ezzel Oroszország hazánk 4. legnagyobb küldőországa lett.