ADONET sajtónap az MT Zrt. franciaországi képviseletének részvételével

2013. március 19.

Az ADONET (Franciaországban Működő Külföldi Képviseletek Szövetsége) hagyományosan minden év januárjában sajtónapot szervez a turisztikai szaksajtó francia_adonetmunkatársai számára. Az eseményen, idén január 16-án 167 újságíró vett részt on-line és nyomtatott médiumok, TV és rádiócsatornák képviseletében. A külföldi turisztikai képviseletek itt találkozhatnak és folytathatnak tárgyalásokat a vezető médiumok képviselőivel. Az egész napos programot büféebéd és esti fogadás zárta. Az MT Zrt. francia képviseletének vezetője Packi Barbara egész nap intenzíven tárgyalt a sajtó munkatársaival, bemutatva számukra a társaság 2013. évi terveit, többek között a sajtótanulmányutakat.

A sajtó részéről kiemelkedő érdeklődés mutatkozott a trendi Budapest, a budapesti fesztiválok, a budapesti luxus kínálat, valamint a szecessziós stílusban épült műemlékek, a budapesti termálfürdők, hazánk gasztronómiai és borturizmus kínálata, a „paprika út” és a Puszta iránt. Az MT Zrt. francia képviseletét olyan médiumok keresték meg, mint a La Voix du Nord, Észak-Franciaország legnagyobb példányszámú napilapja (260.000 példány, 1.140.000 olvasó); az Ouest France, Nyugat-Franciaország legnagyobb példányszámú napilapja (748 ezer példány, 2.440.000 olvasó); a Horizon Monde, negyedévenként megjelenő magas színvonalú, képes utazási magazin (53 ezer példány); a Mon Jardin Ma Maison, havonta megjelenő nagy olvasottsággal rendelkező lakás és kertkultúra magazin (több mint 150 ezer példány, 1.660.000 olvasó). A találkozó első konkrét eredménye, hogy a La Voix du Nord magazin újságírója hazánkba látogat a Budapesti Tavaszi Fesztiválhoz kapcsolódó tanulmányút keretében 2013. április elején.