Itthon.hu - Itthon otthon van

Magyar turisztikai portál

Languages

Címkefelhő

Ausztria  Balaton  Budapest  EKF  Fesztiválok Éve  Németország  Pécs  Pécs2010  Tisza-tó  egészségturizmus  gasztronómia  kampány  kiállítás  média  német  osztrák  sajtó  statisztika  tanulmányút  vásár 

ADONET sajtónap az MT Zrt. franciaországi képviseletének részvételével

2013. március 19.
 Bookmark and Share  Cikk nyomtatás  Link küldés

Az ADONET (Franciaországban Működő Külföldi Képviseletek Szövetsége) hagyományosan minden év januárjában sajtónapot szervez a turisztikai szaksajtó francia_adonetmunkatársai számára. Az eseményen, idén január 16-án 167 újságíró vett részt on-line és nyomtatott médiumok, TV és rádiócsatornák képviseletében. A külföldi turisztikai képviseletek itt találkozhatnak és folytathatnak tárgyalásokat a vezető médiumok képviselőivel. Az egész napos programot büféebéd és esti fogadás zárta. Az MT Zrt. francia képviseletének vezetője Packi Barbara egész nap intenzíven tárgyalt a sajtó munkatársaival, bemutatva számukra a társaság 2013. évi terveit, többek között a sajtótanulmányutakat.

A sajtó részéről kiemelkedő érdeklődés mutatkozott a trendi Budapest, a budapesti fesztiválok, a budapesti luxus kínálat, valamint a szecessziós stílusban épült műemlékek, a budapesti termálfürdők, hazánk gasztronómiai és borturizmus kínálata, a „paprika út” és a Puszta iránt. Az MT Zrt. francia képviseletét olyan médiumok keresték meg, mint a La Voix du Nord, Észak-Franciaország legnagyobb példányszámú napilapja (260.000 példány, 1.140.000 olvasó); az Ouest France, Nyugat-Franciaország legnagyobb példányszámú napilapja (748 ezer példány, 2.440.000 olvasó); a Horizon Monde, negyedévenként megjelenő magas színvonalú, képes utazási magazin (53 ezer példány); a Mon Jardin Ma Maison, havonta megjelenő nagy olvasottsággal rendelkező lakás és kertkultúra magazin (több mint 150 ezer példány, 1.660.000 olvasó). A találkozó első konkrét eredménye, hogy a La Voix du Nord magazin újságírója hazánkba látogat a Budapesti Tavaszi Fesztiválhoz kapcsolódó tanulmányút keretében 2013. április elején.