Ausztriában 1 hónap alatt 100 millió forintnyi hírértéket generáltak az MT Zrt. sajtóútjai

2013. szeptember 03.

A Magyar Turizmus Zrt. ausztriai sajtóaktivitása nyomán a nyári főszezon elmúltával is egymást érik a hazánk turisztikai vonzerőiről szóló, turistacsalogató és informatív cikkek a legolvasottabb osztrák lapokban. A csak az elmúlt hónapban megjelent cikkek médiaértéke 330 ezer euróra, azaz mintegy 100 millió forintra tehető. Szeptember első vasárnapján a 3,2 millió (!) olvasóval rendelkező Kronen Zeitung, – amely fajlagosan nézve a világ legolvasottabb napilapja – kétoldalas cikkben számolt be Budapest és Észak-Magyarország gasztronómiai kínálatáról. A „Magyarországon, mint a mennyországban” címmel megjelent tudósítás az MT Zrt. korábbi gasztronómiai tanulmányútja alapján mutatja be, milyen utat tett meg a hazai vendéglátás az elmúlt években, aminek köszönhetően a magyar csúcsgasztronómia mára a világ élvonalához tartozik. Egy hónappal korábban ugyancsak a Kronen Zeitung ötoldalas összeállításban számolt be a Hévízen és nyugat-balatoni településeken tett látogatás lenyűgöző tapasztalatairól. Az MT Zrt. közreműködésében hasonlóan pozitív cikkek jelentek meg az elmúlt hetekben, többek között a Kleine Zeitungban, az OÖ Nachrichtenben, a Kurierban, a Salzburger Nachrichtenben, az Avida magazinban, illetve a Neues Volksblattban, így többmilliós olvasótábor találkozhatott programajánló tippekkel és cikkekkel, amelyek hazánkba invitálják az osztrák turistát. Az MT Zrt. Ausztriából éves szinten 35-40 sajtóutat szervez, amelyek hírértéke az elmúlt évek átlagában évi 800 ezer euróra, azaz mintegy negyedmilliárd forintra tehető. Az MT Zrt. osztrák piacon folytatott aktivitásáról és a tervezett akciókról további infók itt: http://at.gotohungary.com/hirek_ms_at. osztrak