Ausztriában 44 programmal folytatódik az UngarischeART magyar rendezvénysorozat

2013. szeptember 12.

osztrakAz ausztriai magyar külképviseletek (Nagykövetség, Balassi Intézet, Magyar Turizmus Zrt.) összefogásában 2013 szeptemberétől az év végéig 44 közös szervezésű rendezvény népszerűsíti Ausztriában hazánkat, a magyar kultúrát és a főbb turisztikai attrakcióinkat.

Elkészült a programsorozatot részletesen bemutató UngarisheArt (magyar módra) című kiadvány, amelyet a közeljövőben ismertetnek az osztrák sajtó előtt Bécsben. Az immár hatodik alkalommal megvalósuló, sikeres összefogásnak köszönhetően a magyar intézetek közötti szinergiákat kihasználva, egységes és átfogó képet kaphatnak az osztrákok Magyarországról. Az MT Zrt. stratégiai célkitűzésének megfelelően, az Ungarn GrossARTig (Magyarország nagyszerű) turisztikai kampányt is erősítve több, turisztikai szempontból is releváns téma kerül terítékre az idei év második felében is. A félév kiemelt eseménye az október 3-án Bécsben megrendezésre kerülő osztrak2Nagy Magyar Turizmusnap, amely az osztrák és a magyar turisztikai szakma legrangosabb éves találkozási fóruma. Az idei turizmusnapon Budapest és környéke, valamint az észak-magyarországi turisztikai szolgáltatók mutatják be aktuális ajánlataikat. A rendezvényhez kapcsolódóan kerül sor Tarlós István és Michael Häupl budapesti- és bécsi főpolgármesterek találkozójára. Ugyancsak érdekes színfoltja a programfüzetnek a magyar diaszpóra körében indított turizmus-mozgalom (www.facebook.com/rwr.ungarn), amelynek jegyében nyereményjáték indul a programfüzeten keresztül.

A részletes programokat tartalmazó „Ungarische Art” című kiadvány programlistája letölthető az MT Zrt. külképviseleti honlapjának a startlapjáról: www.ungarn-tourismus.at.