Ausztriában egyre ismertebbek és elismertebbek a magyar egészségturisztikai szolgáltatások

2013. április 18.

travellerKözel 130 ezerre tehető az évente gyógykezelésre szorulók száma Ausztriában - olvasható a traveller című osztrák turisztikai szaklap frissen megjelent számában, ám ha ehhez hozzávesszük az egészségtudatos wellness-turistákat, akkor ennek a számnak a többszöröséről beszélhetünk. E hatalmas piacban lévő lehetőségek minél jobb kihasználása már évek óta a Magyar Turizmus Zrt. tevékenységének a fókuszában áll. Az MT Zrt ausztriai piaci aktivitásának is köszönhetően az elmúlt hónapokban egymás után jelentek meg cikkek, összeállítások és pozitív hangvételű híradások a magyar egészségturisztikai szolgáltatások kedvező ár-érték arányáról, s a szolgáltatások magas színvonaláról. Az üzleti döntéshozók által forgatott medianet című lap március eleji száma például kiemelt helyen írt a magyarországi wellness-szolgáltatások hatékonyságáról, szintúgy e témában jelent meg több cikk és hirdetés a legolvasottabb napilapoknak számító Kleine Zeitung-ban és Kronen Zeitung-ban.

Míg Európa nyugati felére és a világ déli féltekéjére, inkább a wellness hotelek és a spa-k által nyújtott szolgáltatások a jellemzőek, addig Közép- és Kelet-Európában a gyógymódokra épülő szolgáltatások a divatosak. A gyógyüdülések létjogosultságát szem előtt tartva a traveller szaklap március végi száma hosszasan foglalkozik a témával, megemlítve a hévízi négy- és ötcsillagos szállodák által nyújtott kiemelkedő színvonalú gyógyító szolgáltatásokat.

A hazai egészségturizmus népszerűsítése érdekében az utóbbi évben is számos tanulmányutat szervezett a Magyar Turizmus Zrt bécsi képviselete, és ennek hatására születtek exkluzív cikkösszeállítások (Toptimes magazin, Wellness magazin) a hazai gyógyfürdők egyediségéről és az általuk nyújtott kényeztető luxus-szolgáltatásokról. Az MT Zrt szervezésében megvalósult tanulmányutak fő üzenete, hogy a hazai turisztikai szolgáltatók teljes mértékben felkészültek arra, hogy a XXI. század legmagasabb szintű elvárásainak megfelelően, ötcsillagos minőségben szolgálják ki az egészség megőrzésére nyitott, fiatalabb korosztályt, valamint a gyógyulásra vágyó idősebb korosztályt. Az MT Zrt. osztrák piacon folytatott aktivitásáról és a tervezett akciókról további infók itt: http://www.ungarn-tourismus.at/magyar-sarok