Ausztriában jó fogadtatásra találnak az MT Zrt. „lassú turizmust“ népszerűsítő akciói

2013. április 16.

A Magyar Turizmus Zrt. ausztriai képvisele és a Pannonhalmi Főapátság közös szervezésében megvalósult sajtóút eredményeként 5 oldalas, átfogó cikkösszeállítás jelenik meg az osztrák Centropa Magazin legfrissebb – tavaszi-nyár eleji – számában a bencés apátság megújult turisztikai vonzerejéről és bővülő szolgáltatásairól. A közel 300 ezer olvasóval rendelkező magazinnak az apátság történelméből az osztrák vonatkozásokat gazdagon felsoroló cikke részletesen ír az elmúlt években megvalósult fejlesztések pozitív hatásairól, ezzel is hozzájárulva ahhoz, hogy a Szent Márton-hegyen elhelyezkedő apátság szolgáltatásai és vonzerői minél jobban bekapcsolódjanak a turisztikai vérkeringésbe, s tovább növekedjen az Ausztriából érkező látogatók száma.

PannonhalmaAz MT Zrt. ausztriai képviselete az elmúlt időszakban osztrák újságírók, kolostorok egyházi képviselői számára több tanulmányutat is szervezett, valamint szakrális-turisztikai kiadványok elkészítésében segédkezett. Az együttműködés célja, minél több világi turista számára lehetővé tenni a szakrális helyek megismertetését, illetve a pihenéshez a testi-lelki felüdülés teljes spektrumában alternatívát kínálni a „közönséges“ szálláshelyek és turisztikai attrakciók mellett. Európa nyugati felében a lassú turizmus (slow tourism) reneszánszát éli, ami a stresszes mindennapoktól elszakadva biztosít szellemi és lelki szempontból is felejthetetlen élményeket a turistáknak. Ausztriában ugyancsak nagy népszerűségnek örvend és divatos a turizmus ezen új irányzata, amely tökéletesen beleillik az MT Zrt. hazánk egészségturizmust kiemelten népszerűsítő tevékenységébe.

A Magyarországra érkező osztrák turisták közel 20 százaléka kulturális motivációval érkezik, s ezen belül mintegy 10 százalékra tehető a kifejezetten egyházi, vallási hajtóerővel bíró utazások aránya. A Magyar Turizmus Zrt. osztrák külképviselete marketingterve alapján kiemelt figyelmet szentel a kulturális- és vallási témán alapuló turizmus Ausztria és Magyarország közötti előmozdítására. A „Világörökségek Éve” jegyében, tavaly év végén a Pannonhalmi Főapátság pincészetének borbemutatójára került sor Bécsben. A bécsi magyar nagykövetségen első alkalommal bemutatott borkóstoló része annak a törekvésnek, amely során a Magyar Turizmus Zrt. a hazai agrártermékek és gasztronómiánk népszerűsítésével igyekszik a magyar termékek értékesítés-ösztönzését előmozdítani szakmai összefogással az osztrák piacon. Idén év elején az alsó-ausztriai SPAR áruházláncban voltak magyar napok, illetve május közepén a felső-ausztriai Linzben nagyszabású magyar hétre kerül sor, többek között neves borászatok és kézműves termékek előállítóinak részvételével. Az MT Zrt. osztrák piacon folytatott aktivitásáról és a tervezett akciókról további infók itt: www.ungarn-tourismus.at/magyar-sarok.