Balatoni beavatás - elindították a szezont a Balatonnál!

2013. április 05.

Masolat_-_DSC_1151Húsvét hétvégéjén befutott az első hajó Balatonfüred kikötőjébe, amivel a zord időjárás ellenére visszavonhatatlanul megkezdődött a szezon. Az ünnep alkalmából számos településen várták a vendégeket, többek között Csopakon, ahol tartalmas Balatonikum programon vehettek részt az érdeklődők: pénteken a Szent Donát Borház és Étteremben, míg szombaton a Jásdi Pincében. A tavaszindító rendezvényen – amelyre az Ébredés kampány jegyében a Magyar Turizmus Zrt. Balatoni Regionális Marketing Igazgatósága is kitelepült – minőségi borok, gourmet ételek és édességek várták a vendégeket. Az ünnepi hétvégére a balatonfüredi Bergmann Cukrászdáknak köszönhetően elkészültek a Balatonikum süteményei is: mandulás levendulatorta és diós-mazsolás borkocsonya, amelyeket a cukrászdákban a jövőben is meg lehet majd kóstolni.
A minőségi szolgáltatókat tömörítő észak-balatoni szerveződés, a Balatonikum Klub szezonkezdőMasolat_-_DSC_1139 rendezvénysorozatának következő helyszíne a balatonudvari nemzetközi golfpálya lesz április 27-én – itt a golfsport megismerése és a golfpálya bebarangolása mellett szintén finomságokat kóstolhatnak az érdeklődők. A Balatonudvari golfpálya is csatlakozott az idén már ötödik alkalommal megrendezésre kerülő Balaton7 eseménysorozathoz is, ennek kapcsán május 14-16. között akár 20 %-os kedvezményt is kaphatnak a gyakorlópálya használatából azok, akik Pünkösd hetében a Balatonnál pihennek. A Balaton7 ideje alatt sok színes aktív programmal és közel 70 kedvezményes szállásajánlattal várja a vendégeket a Balaton régió. További információ az www.itthon.hu/balaton/balaton7 oldalon található.