A brit Posta éves felmérése szerint Budapest a legkedvezőbb utazási célpont

2013. március 27.

postA brit posta minden évben elkészíti azt a felmérést, amelyből kiderül, hogy a brit turisták számára mely városok a legkedvezőbb árfekvésűek, az angol font mely országokban éri a legtöbbet. A felméréshez adatok szolgáltatásával járult hozzá a Magyar Turizmus Zrt. londoni képviselete és budapesti központja. A Post Office Travel Money éves City Cost Barometer összeállításáról készült hivatalos sajtóanyagokban első helyen említik Budapestet mint legjobb választást a city-break desztinációk között, a fonttal fizető brit utazók számára. A felmérés összehasonlítja azokat a tipikus költségeket, amelyek egy városlátogató út során felmerülhetnek, például 1 pohár bor, 1 üveg sör, 1 kávé, múzeumi belépők, repülőtéri transzfer, szállás, stb. Ezek és a forint-font árfolyam stabilitás alapján az európai városok közül 2013-ban Budapest lett az első helyezett, vagyis nyújtja a legjobb ár-érték arányú szolgáltatást a 25 vizsgált város közül. A magyar főváros árai átlagosan több mint háromszor alacsonyabbak Európa legdrágább városainak (Stockholm és Koppenhága) árainál állapítja meg a felmérés, amelynek teljes anyaga elérhető az alábbi linkeken keresztül:
A Post Office sajtóközleményének kiküldése nyomán számos nagy brit médium is közölt híreket a felmérés eredményeiről, Budapestet is megemlítve. Az országos napilapokban – Sunday Times, Sunday Express Daily Mirror, Sunday Mirror, The People, Sunday Telegraph és az Independent – összesen 7 cikk jelent meg eddig:; a regionális lapokban 8 cikk: például a The Scottsman, a Glasgow Herald és a Yorkshire Post. A különböző újságok online változataiban 26 cikket publikáltak, többek között a Mail Online, a Telegraph Online, a This is Money, az AOL Travel, az MSN Money weboldalakon, valamint az LBC 97.3 rádióban is elhangzott egy riport. A Post Office sajtóirodájától kapott tájékoztatás szerint ez 44.000 font hirdetési értéknek felel meg az országos médiumokban és 25.000 font értéknek a regionális közlésekben, ami összesen 21,8 millió forintot tesz ki.
Az alábbiakban néhány online megjelenés linkjét adjuk meg.