Budapest fürdői továbbra is a német sajtó fókuszában

2013. április 25.

heisse_partysA közelmúltban megjelent dpa (német hírügynökség) tudósítást, mely többek között Budapest egyik népszerű attrakciójáról, a fürdőpartikról szól, az utóbbi hetekben – mint arról egy korábbi hírben beszámoltunk – számos online és hagyományos újság hozta le hírként. A spiegel.de, a welt.de, az Aachener Zeitung, a Weser Kurier, az rp-online.de után a múlt hétvégi számában a Badisches Tagblatt (35.000 példány) számolt be fővárosunk ezen egyedülálló attrakciójáról. A cikk szerzője, Detlev Berg a Magyar Turizmus Zrt. meghívására és a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. közreműködésével tavaly decemberben járt hazánkban.
A Németországban eddig még kevéssé ismert budapesti fürdőpartik mellett Magyarország egészségturisztikai adottságai és a legújabb fejlesztések is felkeltették a német médiumok érdeklődését. A berlini ITB kiállításon tartott sajtótájékoztató után, ahol Mezősi Csilla az MT Zrt. egészségturisztikai tanácsadója előadásában többek között ezt a témát is részletesen kifejtette, egy másik dpa jelentés nyomán szintén több írás jelent meg hazánk kúra- és wellness-kínálatáról:

A hírt emellett a stern.de és a sueddeutsche.de is lehozta.
Németország legnagyobb szakmai napilapja, a Fremdenverkehrswirtschaft (fvw) a hévízi légi járatokról számolt be online kiadásában: http://www.fvw.de/?event=page.index&cmp.socialbookmarks.metadata.key=116039|150&cid=12059. A havonta 1,26 millió olvasót számláló igényes, az egészséges életmóddal foglalkozó Gesunde Medizin pedig idei első számában egyoldalas írásban mutatta be Hévízt.
ungarn_fokusAz ITB sajtótájékoztató egy másik témája is felkeltette, elsősorban a szaksajtó érdeklődését. A 2012-es esztendő jó eredményeit, melyekről Sztojanovits Kristóf az MT Zrt. németországi képviseletének igazgatója számolt be, több szaklap is idézte: így a 26.550 szakmabelihez eljutó Tourism Insinder, a 31 ezer példányban megjelenő Touristik Aktuell, valamint a http://reisetravel.eu/business/itb-berlin/ungarn-neu-entdeckt.html#c6232.