Budapesten járt a The National Abu Dhabi újságírója

2013. szeptember 05.

arabA Magyar Turizmus Zrt. arab területekért felelős piacfejlesztési irodájának szervezésében, a Wizz Air együttműködésével szeptember 1-4. között hazánkban tartózkodott Mary Novakovich, Londonban élő elismert újságírónő és fotósa, Adam Batterbee. A tanulmányút célja az volt, hogy a zsurnaliszta minél átfogóbb képet kapjon Budapest és környéke turisztikai kínálatáról és megismerje a város legkülönlegesebb pontjait. Így az út során meglátogatták fővárosunk olyan kedvelt nevezetességeit, mint a Halászbástya, az Andrássy út, a Széchenyi fürdő, a budai Várnegyed, vagy a szomszédos Szentendre. Ugyanakkor a városnézés olyan programokkal is kiegészült, mint a budapesti romkocsmák felkeresése, séta a Fashion Streeten és egy dunai élményhajózás. Az újságíró és a fotós luxus kényelméről a Buddha-Bar Hotel Budapest Klotild Palace***** gondoskodott.
A tanulmányútról készülő beszámoló a The National Abu Dhabi-ban fog megjelenni, amely külön kiemeli Budapest szépsége mellett a romkocsmák egzotikus világát, a magyar designerek üzleteit, a vintage shopokat és Szentendre romantikus arcát. A megjelenést a Wizz Air október 28-i Budapest-Dubai járatnyitás napjára időzítik.
Az újságíró várhatóan még londoni újságokban is beszámol a magyarországi látogatásról, mint a Sunday Mirror és egy különleges összefoglaló lesz majd olvasható a budapesti romkocsmákról a CNN.com travel oldalán is.