Budapesti gyógyfürdők az olasz Vanity Fair magazinban

2013. április 09.

olaszA Magyar Turizmus Zrt. olaszországi külképviseletének együttműködésével az olasz Vanity Fair magazin wellness-melléklete – amely a gyógyfürdőkről mint reneszánszukat élő úti célokról szól – a Széchenyi, illetve a Gellért fürdőt ajánlja olvasóinak a budapesti történelmi gyógyfürdők közül. Az olasz női magazin mellett a Maxim olasz férfi magazin is foglalkozik a budapesti gyógyfürdőkkel: ebben a lapban a Rudas fürdőt ismerhetik meg részletesebben az olvasók. A magyar gyógyfürdők népszerűségét bizonyítja az is, hogy az MT Zrt. milánói képviseletének facebook oldalán is az egészségturizmus témához köthető bejegyzések a legnépszerűbbek.

Az olasz piacon hazánk gyógyturisztikai kínálata iránt mutatkozó, fokozódó érdeklődést a KSH előzetes adatai is alátámasztják: 2012-ben az olasz vendégek által gyógyszállókban eltöltött vendégéjszakák száma 45,2%-kal nőtt az előző évhez képest.