Itthon.hu - Itthon otthon van

Magyar turisztikai portál

Languages

Címkefelhő

Ausztria  Balaton  Budapest  EKF  Fesztiválok Éve  Németország  Pécs  Pécs2010  Tisza-tó  egészségturizmus  gasztronómia  kampány  kiállítás  média  német  osztrák  sajtó  statisztika  tanulmányút  vásár 

Budapesti gyógyfürdők az olasz Vanity Fair magazinban

2013. április 09.
 Bookmark and Share  Cikk nyomtatás  Link küldés

olaszA Magyar Turizmus Zrt. olaszországi külképviseletének együttműködésével az olasz Vanity Fair magazin wellness-melléklete – amely a gyógyfürdőkről mint reneszánszukat élő úti célokról szól – a Széchenyi, illetve a Gellért fürdőt ajánlja olvasóinak a budapesti történelmi gyógyfürdők közül. Az olasz női magazin mellett a Maxim olasz férfi magazin is foglalkozik a budapesti gyógyfürdőkkel: ebben a lapban a Rudas fürdőt ismerhetik meg részletesebben az olvasók. A magyar gyógyfürdők népszerűségét bizonyítja az is, hogy az MT Zrt. milánói képviseletének facebook oldalán is az egészségturizmus témához köthető bejegyzések a legnépszerűbbek.

Az olasz piacon hazánk gyógyturisztikai kínálata iránt mutatkozó, fokozódó érdeklődést a KSH előzetes adatai is alátámasztják: 2012-ben az olasz vendégek által gyógyszállókban eltöltött vendégéjszakák száma 45,2%-kal nőtt az előző évhez képest.