Budapesti Wagner napok kampány Ausztriában: Bayreuth a Duna mentén

2013. április 04.

Április 3-án nagyszabású bécsi tájékoztató keretében mutatták be az osztrák sajtónak és turisztikai szakembereknek a Budapesti Wagner Napok idei programját az ausztriai magyar külképviseletek (nagykövetség, Collegium Hungaricum, MT Zrt.) vezetői, valamint Káel Csaba a Művészetek Palotájának vezérigazgatója és Fischer Ádám, a rendezvénysorozat művészeti vezetője. A Magyar Turizmus Zrt. ausztriai képviselete az igényes kultúra-fogyasztóknak, világszínvonalú helyszínen, világszínvonalú művészekkel és páratlan rendezésben megkomponált vonzerőként pozícionálja és népszerűsíti a június 8-23. közötti Budapesti Wagner Napokat.

Ausztria_hirA bécsi Opera közelében lévő Cafe Museum különtermében tartott telt házas sajtótájékoztató keretében Kovács Balázs, az MT Zrt. ausztriai külképviselője hangsúlyozta, hogy a budapesti kulturális rendezvények külföldi látogatóinak körében idén eléri a 15 százalékot az osztrák vendégek aránya, akik rendkívül nyitottak a kulturális turizmusra. „Júniusban Bayreuth három hétre a Duna mellé költözik a Művészetek Palotájába, ami kiváló lehetőség arra, hogy a magyar főváros kulturális ajánlataira irányítsuk a figyelmet” - szögezte le az MT Zrt. bécsi irodájának vezetője. Ennek érdekében Ausztriában a MÜPA és az MT Zrt. közös médiakampányba kezd, amely az online és print megjelenésektől kezdve, bécsi kültéri city light hirdetéseken keresztül a célcsoport-szegmentált rádió megjelenésekig terjed. Prezentációjában Káel Csaba részletes kitekintést adott a CulturePORT-munkacsoport működéséről és a koncepció tartalmáról, amelynek lényege a nemzetközi kulturális turizmus erősítése Budapesten. Az információs délután külön érdekessége volt a Wagner Napokról és a MÜPÁ-ról levetített kisfilm, valamint Fischer Ádám személyes hangvételű, a művészeti kulisszatitkokba is beavató előadása az idei Wagner rendezvénysorozatról. A Magyar Turizmus Zrt. ausztriai kampányairól további információ itt: www.ungarn-tourismus.at/magyar-sarok.

(A képen balról jobbra: Kovács Balázs - MT Zrt., Fischer Ádám karmester, Káel Csaba - MÜPA, Szalay-Bobrovniczky Vince nagykövet és Méhes Márton - Balassi Intézet)