Itthon.hu - Itthon otthon van

Magyar turisztikai portál

Languages

Címkefelhő

Ausztria  Balaton  Budapest  EKF  Fesztiválok Éve  Németország  Pécs  Pécs2010  Tisza-tó  egészségturizmus  gasztronómia  kampány  kiállítás  média  német  osztrák  sajtó  statisztika  tanulmányút  vásár 

Cseh utazásszervezők a Dunántúlon

2013. április 25.
 Bookmark and Share  Cikk nyomtatás  Link küldés

A Magyar Turizmus Zrt. prágai külképviselete, Közép-dunántúli és Dél-dunántúli Regionális Marketing Igazgatóságai, valamint az Asociace cestovní kanceláří České republiky (ACK ČR) utazási irodai szövetség szervezésében közel 40 cseh utazásszervező látogatott el Magyarországra április 17-21. között.
cseh_studyA cseh szakemberek a közép-dunántúli régióban a Vital Hotel Nautis****superior és a Velence Resort & Spa****superior szállodákkal ismerkedtek meg, majd hajókirándulást tettek a Velencei tavon. A program második felében a Kolostorok és kertek programon vettek részt és a várat látogatták meg Veszprémben, majd Sümegen a Hotel Kapitány Wellnessben tekintették meg a történelmi lovasjáték-bemutatót. A tanulmányút közép-dunántúli része a pápai Várkertfürdő és a helyi Termál kemping felkeresésével ért véget.
A dél-dunántúli régióban először Pécs nevezetességeivel ismerkedhettek meg, beleértve a Pécsi Székesegyházat, az ókeresztény sírkamrákat és a Zsolnay-negyedet is. A következő napon a cseh vendégek kipróbálhatták a Harkányi Gyógyfürdő szolgáltatásait, majd néhány helyi szálloda bejárását követően workshopon vettek részt, ahol a régió 18 szolgáltatója mutatta be kínálatát. A rendezvényt mind a cseh, mind a magyar résztvevők rendkívül sikeresnek értékelték, számos új kapcsolat jött létre és konkrét ajánlatkérésekre is sor került. A szakmai program után a cseh utazásszervezők felkeresték Siklóst, ahol a vár mellett a fürdőt és a hozzá kapcsolódó Hotel Castello-t is megtekintették. A tanulmányút gazdag programjában szerepelt még a villányi borvidék, valamint a bikali Reneszánsz Élménybirtok meglátogatása is.
A Magyar Turizmus Zrt. prágai külképviselete és az ACK ČR szövetség több éve szervez közösen tanulmányutakat, melyek keretében az egyes magyarországi régiókat igyekeznek bemutatni a cseh utazási szakma képviselői számára. Ezeknek a sikeres és népszerű utaknak is köszönhető, hogy egyre több cseh utazásszervező veszi fel kínálatába Magyarországot és a beutazó cseh turisták vendégéjszakáinak száma tíz éve folyamatosan és dinamikusan növekszik. 2012-ben a KSH előzetes adatai szerint több mint 187 ezer cseh turista összesen 535 ezer vendégéjszakát töltött el a magyarországi kereskedelmi szálláshelyeken, ami a vendégéjszakák tekintetében 4,2 %-os növekedést jelent, így Csehország 2012-ben hazánk 6. legnagyobb küldőországa volt.