Fókuszban a németországi oroszok

2013. február 11.

Németország második legnagyobb kisebbségi csoportja az oroszoké. Egyes becslések szerint országosan mintegy 4 millió főre tehető a számuk. Rendkívül összetartóak, így az élet szinte minden területén saját szolgáltatói hálózattal rendelkeznek. Nincs ez másként a szervezett utazások piacán sem. Sőt, olyan jelentős oroszaz orosz vendégekre specializált irodák hálózata, hogy már saját szakmai magazinnal (Russkij Voyage) is bírnak, amely a szakma legújabb trendjeit, valamint szakmai érdekességeket mutat be a B2B piac orosz ajkú szereplőinek.

A Magyar Turizmus Zrt. németországi képviselete a tavalyi évben kezdte meg stratégiai együttműködését a legnagyobb, orosz utazókra specializálódott utazásszervezőkkel. Számos tavalyi nagy sikerű akció után – amelyek egy részében a Danubius Hotels volt a kezdeményező – idén egy rendkívüli PR-lehetőséget kapott a turisztikai képviselet. A Russkij Voyage magazin kétoldalas összeállításában Budapest, Balaton, valamint Hévíz turisztikai kínálata mellett a képviselet céljait és munkáját is bemutathatta. A szerző rendkívül elismerően szólt Magyarország idegenforgalmi kínálatáról, kiemelve ezeréves viharos történelmünket, szellemi és épített örökségünket. Az írás az aktívturizmus lehetőségeinek felsorakoztatása mellett hosszan foglalkozik Hévíz gyógyító erejével is. Az MT Zrt. képviseletének 2013-ban is kiemelt célja a nyugat-magyarországi termálút népszerűsítése a németországi orosz ajkú vendégek körében, és a – most már összesen 6 város szolgáltatói által alkotott – hálózat hatékony bevezetése a németországi piacra.