Folyamatosan növekszik a cseh vendégforgalom Magyarországon

2013. január 22.

Kiemelkedő érdeklődés a brünni Go/Regiontour magyar standján
A Magyar Turizmus Zrt. csehországi külképviselete és Magyarország Csehországi Nagykövetségének Külgazdasági Irodája a vásár rendezőinek meghívására január 17-20. között magyar standot állított a Cseh Köztársaság második legnagyobb idegenforgalmi és gasztronómiai rendezvényén, a brünni Go/Regiontour vásáron, illetve annak kísérőrendezvényén, a RegFoodFest gasztronómiai bemutatón.
A magyar standon társkiállítóként turisztikai és vendéglátóipari cégek is részt vettek: a mosonmagyaróvári Futura Élményközpont, a Hotel Spa Hévíz, a sárvári Park Inn by Radisson és a bükfürdői Greenfield Hotel Golf & Spa szállodák, továbbá a villányi Kovács-Gressly Pince, a debreceni Barabás Étterem, a kabai Kövér Tanya és a tahitótfalui Epermester Pince.
go4A vásár egész ideje alatt kiemelkedő érdeklődés mutatkozott a magyar szolgáltatók iránt. A nyitónapon a magyar standot több prominens személy is meglátogatta, közöttük Dominik Duka bíboros, Prága érseke. A szombati nap folyamán magyar ételek bemutatójára is sor került, ahol a nagyszámú érdeklődő közönség magyar borkülönlegességeket is kóstolhatott.
A cseh vendégforgalom az elmúlt 10 évben folyamatosan növekedett a magyarországi kereskedelmi szálláshelyeken. A cseh vendégek által eltöltött vendégéjszakák száma 2012-ben, a január-novemberi időszakban meghaladta az 500 ezret, ezzel a Cseh Köztársaság hazánk egyik legfontosabb küldőországa. A Morvaországi és Sziléziai utazók körében a földrajzi közelségnek is köszönhetően igen népszerű Magyarország, ezért az MT Zrt. külképviselete további nagyközönségi rendezvényeket is tervez 2013-ban ebben a régióban.