Hazánk a futóturizmus kedvelt célpontja

2013. szeptember 12.

A magyarországi futóturizmus az utóbbi években óriási lendületet kapott. Budapest a nemzetközi futóturizmus 3. legnépszerűbb kelet-közép európai úti célja, a margitszigeti futókör a világ öt legszebb, futásra javasolt terepének egyike. A CNN online, a világ 70. legolvasottabb honlapja a maratonokat javasló elemző írásában 2013 októberére a budapesti maratont ajánlja a világ figyelmébe. A Magyar Turizmus Zrt. a Budapesti Sportirodával (BSI) közös tanulmányutat szervezett az idei Budapest Félmaraton idejére, melynek célja Budapest mint az egyik legszebb maratoni útvonalhelyszín népszerűsítése volt a futótársadalom körében.
A tanulmányútra 5 országból érkeztek újságírók olyan szakmai lapoktól, mint a spanyol Corricolari es Correr, az osztrák Bio Magazine, a német Bayerishe Laufsmagazin, a szlovén TEK és a román Ro Club Maraton. Az újságírók városnézés keretében ismerkedhettek a félmaraton útvonalának turisztikai látnivalóival, így a másnapi versenyen már a jól ismert utcákon futhatták le a távot. A Magyar Turizmus Zrt. az októberi Budapest Maratonra is közel 10 fős újságíró csoportot lát majd vendégül.