Itthon.hu - Itthon otthon van

Magyar turisztikai portál

Languages

Címkefelhő

Ausztria  Balaton  Budapest  EKF  Fesztiválok Éve  Németország  Pécs  Pécs2010  Tisza-tó  egészségturizmus  gasztronómia  kampány  kiállítás  média  német  osztrák  sajtó  statisztika  tanulmányút  vásár 

A hivatásturizmus felpörgetése érdekében kampányol az MT Zrt. Ausztriában

2013. március 18.
 Bookmark and Share  Cikk nyomtatás  Link küldés

A Magyar Turizmus Zrt. ausztriai külképviselete összefogásban Ausztria piacvezető MICE-irodájával (www.truevenue.com) március 12-én egész délutánt és estét betöltő workshopon vett részt Bécsben, ahol hazánkat, mint ideális konferencia helyszínt prezentálták a több mint 100 céges látogató és potenciális ügyfél számára. A ausztria_micepatinás, belvárosi Palais Ferstelben (www.palaisevents.at) tartott szakmai programon a magyar jelenlétet felértékelte, hogy az osztrák „kínálati tengerben” magyar oldalról egyedül az MT Zrt. és társkiállítójaként a Danubius Hotels volt jelen. Az üzleti tárgyalások során szóba került, hogy turisztikai szolgáltatásokban a magyar szolgáltatók többsége a XXI. század elvárásainak mindenben megfelelő szolgáltatást tud nyújtani, ezért Magyarország az osztrákok számára ideális konferencia desztináció, továbbá ár-érték arányban is rendkívül kedvező helyszín céges utazásokhoz, szemináriumokhoz.

A bécsi MICE workshopot követően az osztrák piacon idén közel fél tucat fórumon mutatják be az MT Zrt. munkatársai hazánk hivatásturisztikai kínálatát. Az elkövetkezendő hónapokban Ausztriában további workshopokat és prezentációt szervez az MT Zrt. osztrák utazási irodák, cégek, utazásszervezők és a sajtó számára. Ausztria hazánk második legnagyobb turisztikai piaca, ahonnan tavaly 800 ezer vendégéjszakát regisztráltak a hazai szálláshelyek. Az elmúlt évek átlagában az osztrák látogatók 120 milliárd forintot költöttek éves szinten Magyarországon, amelynek nagy része turisztikai célú költés volt. A jól fizető osztrák vendégek a forgalmi adón keresztül átlagosan naponta 80 millió forintot „fizetnek be” a hazai költségvetésbe. A Magyar Turizmus Zrt. ausztriai kampányairól további információ itt: www.ungarn-tourismus.at/magyar-sarok.