Itthon.hu - Itthon otthon van

Magyar turisztikai portál

Languages

Címkefelhő

Ausztria  Balaton  Budapest  EKF  Fesztiválok Éve  Németország  Pécs  Pécs2010  Tisza-tó  egészségturizmus  gasztronómia  kampány  kiállítás  média  német  osztrák  sajtó  statisztika  tanulmányút  vásár 

Húsvéti hagyományokról forgatott az osztrák ORF Magyarországon

2013. március 27.
 Bookmark and Share  Cikk nyomtatás  Link küldés

orfA Magyar Turizmus Zrt. meghívására Ausztria leghallgatottabb kulturális rádióadójának –közszolgálati ORF Ö1 adó – riportere a húsvéti ünnepek előtt hazánkban forgatott. Az ismert irodalomkritikus és esszéíró hírében is álló Cornelius Hell magyarországi tartózkodása alatt a szentendrei Skanzenben összeállítást készített az élő magyar húsvéti hagyományokról. A riport múlt vasárnap került adásba az Ö1 Ambiente című műsorban, melynek köszönhetően több százezer, a kulturális turizmusra nyitott hallgató szerzett információt az egyedi magyarországi húsvéti hagyományokról és programlehetőségekről.
Az MT Zrt. marketingterve Ausztriát a B2C piacok közé sorolja, ahol a beutazóforgalom további növelése érdekében kiemelt szerepet kap a nagyközönségi kommunikáció. A Magyar Turizmus Zrt. meghívására átlagosan másfél hetente folyamatosan érkeznek osztrák újságírók hazánkba, hogy jó hírét vigyék turisztikai szolgáltatásainknak, kulturális értékeinknek. Az elmúlt évben turisztikai céllal Ausztriából érkezett hozzánk a legtöbb, mintegy 3 millió látogató. Az MT Zrt. osztrák piacon folytatott aktivitásáról és a tervezett akciókról további infók itt: http://www.ungarn-tourismus.at/magyar-sarok.