Huszonegy magyar kiállító a ProWein kiállításon

2013. március 27.

IMG_2415_1Március 26-án zárta kapuit a világ egyik vezető borászati és szeszesital szakkiállítása, a düsseldorfi ProWein. Az öt kontinens 4783 kiállítóját bemutató szakvásáron az előzetes becslések szerint közel 40 000 látogató fordult meg.

E nagy presztízsű háromnapos szakmai eseményen hazánk borászatát 21 kiállító képviselte, összesen 220 négyzetméteren. A Magyar Turizmus Zrt. Agrármarketing Vezérigazgatósága által szervezett közösségi stand kiállítói közül a legtöbben Tokaj-hegyaljáról érkeztek, de képviseltette magát Badacsony, a Dél-Balaton, Eger, Etyek-Buda, Somló, Neszmély, Pannonhalma, Sopron és Villány is.

Ezúttal is kiemelt figyelmet élveztek a tokaji borok, a borvidék kiállítóinál folyamatos volt az érdeklődés.
Ebben az évben a legtöbb kiállító Olaszországból érkezett, utána Franciaország majd Németország kiállítói voltak jelen a legnagyobb számban. Az Újvilág borászatai mellett Tunézia, Libanon és Kína is képviseltette magát e jelentős borászati és szeszesipari rendezvényen.

A ProWein hamarosan bemutatkozik Kínában is: a november közepén, Sanghajban szervezett ázsiai testvérkiállítás iránt máris óriási érdeklődés mutatkozik. Eddigi információk alapján, Argentína, Chile, Németország, Olaszország, Portugália, Spanyolország, Dél-Afrika, Ausztrália, Franciaország és az USA már jelezte, hogy részt kívánnak venni az eseményen.