Itthon.hu - Itthon otthon van

Magyar turisztikai portál

Languages

Címkefelhő

Ausztria  Balaton  Budapest  EKF  Fesztiválok Éve  Németország  Pécs  Pécs2010  Tisza-tó  egészségturizmus  gasztronómia  kampány  kiállítás  média  német  osztrák  sajtó  statisztika  tanulmányút  vásár 

Ismét 90.000 látogató az esseni „Reisen und Caravan“ vásáron

2013. március 05.
 Bookmark and Share  Cikk nyomtatás  Link küldés

DSC00811A tél utolsó napjain nyitotta meg kapuit Essenben Északrajna-Vesztfália legnagyobb camping és utazási vására, a Reise + Camping. A korszerű esseni vásárterület 10 csarnokában február 27. és március 3. között 43 ország 1.098 kiállítója prezentálta kínálatát: a legújabb sátrakat, utánfutókat és lakóbuszokat, a hozzájuk tartozó felszerelést és az ideális úti célt. A hagyományos kínálathoz néhány éve új terület, a kerékpározás csatlakozott. A Németországban igen népszerű sport nagyszerű kiegészítője a kempinges ajánlatoknak. A vásár „Fernweh” elnevezésű nemzetközi csarnokaiban minden, a német utazók számára fontos desztináció képviseltette magát: Hollandia, Olaszország, Franciaország, Spanyolország, Horvátország, de természetesen a távolabbi úti célok sem hiányozhattak, mint Ausztrália, Srí Lanka, Izrael, Thaiföld, valamint az afrikai országok.
A Magyar Turizmus Zrt. standján a látogatók átfogó képet kaphattak a magyarországi kempingkínálatról. A Balatontourist és a Nyugat-balatoni Turisztikai Iroda Nonprofit Kft. személyesen, a Várkert Thermal Camping Pápa, a Lenti Gyógyfürdő, valamint a Tourinform Zamárdi prospektusokkal vett részt a vásáron. A legnagyobb érdeklődés a vízparti üdülés és az egészségturizmus iránt mutatkozott. Sok olyan vendég kereste fel az MT Zrt. standját, aki már járt Magyarországon, sokan minden évben, néha hónapokra is visszajönnek és mindig új campinges úti célt keresnek hazánkban. A kempinges ajánlatok mellett Németország ezen részén sokan keresik a repülős összeköttetést is Magyarországra, legyen a célpont akár Budapest, akár a nyugat-magyarországi termálfürdők.