Izraeli lapok népszerűsítik Magyarországot

2013. szeptember 12.

beolvasas0001Június elején izraeli újságírók látogattak hazánkba a Magyar Turizmus Zrt. szervezésében egy tanulmányút keretében. Az út sikerességét bizonyítja, hogy sorra jelennek meg a többoldalas írások Izrael vezető napilapjaiban és online lapokban (Yedioth Aharonot, Haaretz, Globes). A fotókkal gazdagon illusztrált írások mindegyike pozitívan nyilatkozik Magyarországról, és sorra veszik hazánk turisztikai értékeit.
A program szervezői az ötnapos tanulmányút során nem csak Magyarország hagyományos turisztikai vonzerőire, hanem modern, trendi turisztikai kínálatunkra, valamint a zsidó kultúra kincseire is felhívták a zsurnaliszták figyelmét. A csoport szállásáról a Le Méridien Budapest szálloda gondoskodott. A látogatóknak lehetőségük nyílt megtekinteni egy lovas show-t Lajosmizsén, új élményeket szerezni a zamárdi és mátraházi kalandparkban és részt venni egy borkóstolón a Szépasszony-völgyben. Megtekintették a Halászbástyát, az Esterházy-kastélyt, valamint Eger történelmi belvárosában is tettek egy sétát. Természetesen több zsidó örökségi helyszínt is felkerestek az út során, meglátogatták Budapesten Európa legnagyobb zsinagógáját és a soproni Ózsinagógát is.