Kerékpáros hétvége a Balaton régió nyugati szegletében

2013. június 27.

A Kis-Balaton fürdővárosa a Tour de Zalakaros rendezvénynek adott otthont június 22-23-án. A rekord számú résztvevővel zajló versenyszámok – a 118 km-es országúti maraton, a 7Vezér Kalandpark 70 km-es teljesítménytúra és a 33 km-es Karos-Spa-Kis-Balaton családi bringatúra – útvonalai a Kis-Balaton vidékén és a környező zalai dombokon vezettek körbe. A nevezéskor kapott rajtszámmal a résztvevők meglátogathatták a zalakarosi fürdőt és a térség legújabb turisztikai látványosságát, a 7Vezér történelmi kalandparkot is a verseny hétvégéjén. A Tour de Zalakaros idejére megtelt Zalakaros, így a rendezvény hozzájárult a helyi vendégéjszakák számának növeléséhez.

Az eseményre – csakúgy, mint tavaly – az MT Zrt. Balatoni Regionális Marketing Igazgatósága is kitelepült. A legnagyobb érdeklődés a régió aktív és kerékpáros térképe, a június közepén megjelent FUNZINE programfüzet és a nyári programajánlatokat tartalmazó Zsongás szórólap iránt mutatkozott.

Örvendetes tény, hogy az elmúlt években megnőtt a kerékpáros turisták száma a Balaton körül. A kerékpározás már nemcsak kiegészítő program egy balatoni üdülés során, hanem sok esetben önálló motiváció. Az aktív turizmus és ezen belül a kerékpározás tavasztól őszig az egész éves balatoni kínálat szerves része. A Balaton teljes egészében körbekerékpározható, de a régió ismert látnivalói és rejtett kincsei – így a Kis-Balaton térsége is – nemcsak a Balatoni Bringakörúton, hanem számos más kerékpáros túraútvonalon is felfedezhetők.

A Magyar Turizmus Zrt. Balatoni Regionális Marketing Igazgatósága a jelenleg zajló Zsongás kampány időszakában is kiemelten kezeli a négy évszakos turisztikai kínálatot, ezen belül is a kerékpáros lehetőségek népszerűsítését. A promóció alapgondolata, hogy a Balatonnál egész évben van mit csinálni, és a fürdés mellett számos lehetőség egészíti ki a balatoni programválasztékot.