Közel 3 millió olasz tv néző ismerkedhetett Magyarország turisztikai kínálatával

2013. január 22.

Az MT Zrt. olaszországi külképviselete által szervezett tanulmányút nyomán két alkalommal is Magyarországot bemutató filmet sugárzott az Olaszországban legnépszerűbb AlleFalde del Kilimangiaro turisztikai magazinműsor. A film vasárnap délutánonként fő műsoridőben került adásba a RAI3 olasz közszolgálati televízió csatornán. Első alkalommal, a Sisit bemutató részben láthatták a nézők Budapest látványosságait és a Gödöllői Királyi Kastélyt. Az olaszok körében Erzsébet királyné rendkívül népszerű, amit az is alátámaszt, hogy a műsor nézettsége jelentősen megugrott a Sisit bemutató film alatt.
A második részben a program fő témája a magyarországi egészségturisztikai kínálat volt, amely egyre népszerűbb az olasz utazók körében. A földrajzi és történelmi szempontból is különleges gyógyfürdőkkel és környékük turisztikai kínálatával ismerkedhettek meg a műsor nézői. A filmben bemutatták a Hévízi tavat, Budapest történelmi gyógyfürdőit, a Wizz Air új Debrecen-Milánó járatához kapcsolódóan pedig az észak-magyarországi unikális gyógyfürdőket: Miskolctapolcát és Egerszalókot. Hévíz kapcsán Keszthely, míg Észak-Magyarország esetében Eger turisztikai kínálatát is a nézők elé tárták.
A filmek elérhetősége: