Magyar megjelenés a horvát Place2go turisztikai vásáron

2013. március 19.

A szomszédos Horvátországban – a közösségi médiában való folyamatos jelenlét mellett – a Magyar Turizmus Zrt. és társkiállítói ismét a Place2go turisztikai kiállításon csábították Magyarországra a nagyközönséget, március 15-17. között. A vásáron való megjelenéshez ezúttal a szomszédos dél-dunántúli régió kiállítói – azaz a Pécsi TÉDÉEM, a Palatinus Hotel Pécs, a Zsolnay Kulturális Központ, valamint a hévízi Hunguest Hotel Mirage, a zalakarosi Hunguest Hotel Freya és a Zamárdi Tourinform – is csatlakoztak. A magyar stand látogatóforgalmának növelésére érdekében a magyar kiállítók is részt vettek a vásár központi pecsételős nyereményjátékában, a Hunguest Hotel Mirage **** superior által felajánlott hétvégével. Az érdeklődők számára szombaton egy félórás prezentáció keretében mutatkozott be a Dél-Dunántúl régió. A stand társkiállítóiról információk és fotó megosztásával adott tájékoztatást az MT Zrt. a közel 3000 fős rajongótáborral rendelkező „Posjeti Madjarsku” facebook oldalán, a vásárt megelőzően. Mindemellett egy úgynevezett „mini-játékkal” ösztönözte az érdeklődőket további aktivitásra, melynek keretében azok, akik facebook háttérképüket magyarországi fotóra cserélték, apró ajándékokat kaphattak.
A KSH előzetes adatai szerint a horvát vendégforgalom folyamatosan bővült hazánk kereskedelmi szálláshelyein tavaly, egyes hónapokban közel 30%-os növekedést is elérve. Ennek eredményeként a déli szomszédos országok közül a legnagyobb arányú, 16%-os növekedést a horvát vendégéjszakák számának tekintetében realizálták a magyarországi kereskedelmi szálláshelyek 2012-ben.