Magyarország egyre népszerűbb az orosz lakóautós utazók körében

2013. február 08.

Az orosz turisztikai piacon egyre jobban látható szegmens az autóval, lakóautóval Európa felé útnak indulók tömege. A Magyar Turizmus Zrt. oroszországi külképviselete - érzékelve az új keresleti tendenciákat - folyamatos és aktív kapcsolatot épített ki a „Lakóautós utazók Szövetségével”.
A képviselet 2013. február 7-én meghívást kapott a „Liga Karavanerov Szövetség” évadnyitó vezetői ülésére, ahol általános Magyarország-prezentáció, valamint egészségturizmus prezentáció hangzott el.
A rendezvény vendége volt Lits Gábor moszkvai konzul is, aki a gépkocsival utazók schengeni vízumszabályairól, valamint a Horvátország felé autózók szabályairól tájékoztatta a vezetőséget.
Andrei Artjuhov elnök januári élményeit osztotta meg a hallgatósággal. A Sopron, Pécs, Szeged, Békéscsaba, Hajdúszoboszló, Debrecen, Tokaj és Eger érintésével lebonyolított lakóautós utazásról szóló beszámolóját soproni kékfrankos és mangalica kolbász kínálásával tette még élvezetesebbé.
Aranyossy Mihály megbízott képviseletvezető és Szegedi Andrea egészségturisztikai senior termékmenedzser a rendezvényt követően elmondták, hogy az autós utazók nagy érdeklődéssel lapozgatták a magyar gyógyhelyeket bemutató sorozat kiadványait (Hévíz, Zalakaros és Harkány, Hajdúszoboszló és Debrecen), de tartalmas kérdéseket tettek fel a magyar kiemelt rendezvényekkel kapcsolatban is.