Itthon.hu - Itthon otthon van

Magyar turisztikai portál

Languages

Címkefelhő

Ausztria  Balaton  Budapest  EKF  Fesztiválok Éve  Németország  Pécs  Pécs2010  Tisza-tó  egészségturizmus  gasztronómia  kampány  kiállítás  média  német  osztrák  sajtó  statisztika  tanulmányút  vásár 

Magyarország egyre népszerűbb az orosz lakóautós utazók körében

2013. február 08.
 Bookmark and Share  Cikk nyomtatás  Link küldés

Az orosz turisztikai piacon egyre jobban látható szegmens az autóval, lakóautóval Európa felé útnak indulók tömege. A Magyar Turizmus Zrt. oroszországi külképviselete - érzékelve az új keresleti tendenciákat - folyamatos és aktív kapcsolatot épített ki a „Lakóautós utazók Szövetségével”.
A képviselet 2013. február 7-én meghívást kapott a „Liga Karavanerov Szövetség” évadnyitó vezetői ülésére, ahol általános Magyarország-prezentáció, valamint egészségturizmus prezentáció hangzott el.
A rendezvény vendége volt Lits Gábor moszkvai konzul is, aki a gépkocsival utazók schengeni vízumszabályairól, valamint a Horvátország felé autózók szabályairól tájékoztatta a vezetőséget.
Andrei Artjuhov elnök januári élményeit osztotta meg a hallgatósággal. A Sopron, Pécs, Szeged, Békéscsaba, Hajdúszoboszló, Debrecen, Tokaj és Eger érintésével lebonyolított lakóautós utazásról szóló beszámolóját soproni kékfrankos és mangalica kolbász kínálásával tette még élvezetesebbé.
Aranyossy Mihály megbízott képviseletvezető és Szegedi Andrea egészségturisztikai senior termékmenedzser a rendezvényt követően elmondták, hogy az autós utazók nagy érdeklődéssel lapozgatták a magyar gyógyhelyeket bemutató sorozat kiadványait (Hévíz, Zalakaros és Harkány, Hajdúszoboszló és Debrecen), de tartalmas kérdéseket tettek fel a magyar kiemelt rendezvényekkel kapcsolatban is.