Itthon.hu - Itthon otthon van

Magyar turisztikai portál

Languages

Címkefelhő

Ausztria  Balaton  Budapest  EKF  Fesztiválok Éve  Németország  Pécs  Pécs2010  Tisza-tó  egészségturizmus  gasztronómia  kampány  kiállítás  média  német  osztrák  sajtó  statisztika  tanulmányút  vásár 

Magyarország is részt vett az IMTEC orvosturisztikai szakkiállításon, Monacóban

2013. március 25.
 Bookmark and Share  Cikk nyomtatás  Link küldés

Március 22-23-án rendezték meg Monacóban az IMTEC (International Medical Travel Exhibition and Conference) nemzetközi orvosturisztikai szakkiállítást és konferenciát, amelyen – az egészségturizmusban vezető 25 desztináció között – Magyarország is megjelent a Magyar Turizmus Zrt. szervezésében, két egészségügyi szolgáltató partnerrel.
IMTEC_Monaco_01
(A képen a magyar stand kiállítói Mezősi Csilla egészségturizmus szakértővel (jobbról 1.), Packi Barbara képviseletvezetővel (jobbról 2.) és Tarnai Tímea termékmenedzserrel (jobbról 3.) láthatók)

Az IMTEC kiállítást az az Informa rendezte meg, amely a világ második legnagyobb egészségügyi vásárának, az Arab Health kiállításnak is szervezője. A monacói vásáron az egészségturizmusban vezető országok egészségügyi intézményei, turisztikai hivatalai, biztosítók, egészségügyi befektetők, multinacionális cégek, orvosturizmus közvetítők és utazásszervezők vettek részt.

A szervezők meghívására több mint 50 szakmai vásárló (ún. hosted buyer) érkezett a rendezvényre. A kétnapos konferencia előadásain az egészségügyi turizmus legújabb trendjei, a határokon átnyúló egészségügyi ellátás, a medical turizmusban használt közösségi média eszközök és marketingtémák kerültek a középpontba. Megállapítást nyert többek között, hogy a globális orvosi turizmus piacon egyszerre tapasztalható a telítettség és az exponenciális növekedés. A Magyar Turizmus Zrt. mellett képviselte magát a Főnix Kastélyszanatórium és az Oxigen Medical Kft. A magyarországi megjelenést Tarnai Tímea, az MT Zrt. termékmenedzserének szervezésében, Packi Barbara az MT Zrt. franciaországi képviseletvezetője és Mezősi Csilla az MT Zrt. egészségturizmus szakértője biztosította.