Itthon.hu - Itthon otthon van

Magyar turisztikai portál

Languages

Címkefelhő

Ausztria  Balaton  Budapest  EKF  Fesztiválok Éve  Németország  Pécs  Pécs2010  Tisza-tó  egészségturizmus  gasztronómia  kampány  kiállítás  média  német  osztrák  sajtó  statisztika  tanulmányút  vásár 

Magyarország ismét a berlini Nemzetközi Zöld Héten

2013. január 24.
 Bookmark and Share  Cikk nyomtatás  Link küldés

A gasztronómia szerves része Magyarország arculatának és kommunikálni kívánt erősségeinek, így a Magyar Turizmus Zrt. a cégcsoporti szinergiákat kihasználva 2013-tól több közös akciót tervez bor és gasztronómia témában az agrár- és bormarketing területtel. Ebben az évben is a német kiállításokkal indul az agrármarketing eseménynaptár: hagyomány szerint a januári Nemzetközi Zöld Hét (Internationale Grüne Woche) indítja a külföldi élelmiszeripari rendezvények sorát. Ez – a január 27-ig tartó – kiállítási részvétel az első olyan projektek egyike, amelyet a Magyar Turizmus Zrt. turisztikai és agrármarketing vezérigazgatósága már együtt valósít meg.
A német piac jelenleg is Magyarország agrártermékeinek egyik legnagyobb felvevőpiaca. A világ egyik legnagyobb mezőgazdasági, élelmiszeripari és kertészeti fogyasztói kiállításaként ismert vásáron hazánk 1972 óta vesz részt. Ezen a vásáron a részt vevő országok nemzeti standokon mutatják be tradicionális ételeiket és italaikat, valamint agráriumuk újdonságait. Az IGW egyúttal a német és a nemzetközi szakpolitika kulcsszereplőinek egyik legfontosabb találkozóhelye is. Az eseményre mintegy 400 000 látogató érkezik egész Németországból. A német fogyasztók figyelmét ízes, minőségi, és legfőképp biztonságos élelmiszereinkkel, a hagyomány és a korszerűség ötvözetével szeretnék megragadni a szervezők.
A magyar közösségi megjelenéshez a Magyar Turizmus Zrt. egy információs és VIP standdal kapcsolódik, ahol magas szintű tárgyalásokat folytatnak a magyar és külföldi szakemberek.
Ahogyan azt a látogatók már megszokhatták, a nemzeti megjelenés részeként magyar csárda is üzemel, ahol a látogatók a jellegzetes magyar ételeket kóstolhatják meg.

IGW

A képen középen: Denéné Tóth Marianna vezérigazgató, MT Zrt., Dr. Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter
Mögöttük balról jobbra: Kereszturi Katalin projektmenedzser (MT Zrt.), Horgos Andrea ügyvezető igazgató (Mahir Kiállítás és Rendezvény Kft.), Szabados Katalin rendezvényszervezési irodavezető (MT Zrt. Agrármarketing Vezérigazgatóság), Dr. Tímár Tímea referens (VM), Sztojanovits Kristóf német-svájci képviseletvezető (MT Zrt.), Kovács Ádám Zoltán főosztályvezető (VM), Béki Nándor mezőgazdasági és környezetvédelmi szakdiplomata, Hamar Balázs FAO állandó képviselő, Tóth Réka hostess.