Magyarországi utazásra ösztönöz az Öböl-menti sajtó

2013. június 27.

arabMagyarország május 6. és 9. között közösségi standdal jelent meg az arab térség legnagyobb turisztikai vásárán, az ATM-en (Arabian Travel Market – www.arabiantravelmarket.com), Dubaiban.

A szakmai előkészítésnek köszönhetően a vásár ideje alatt sikerült fokozni a média érdeklődését hazánk iránt. A helyszíni interjúk nyomán már a kiállítás ideje alatt is egész oldalas összeállítás jelent meg a legolvasottabb napilapban, a Gulfnews-ban, amely tovább erősítette jelenlétünket a rendezvényen. (Angol nyelvű online verzió: http://gulfnews.com/about-gulf-news/al-nisr-portfolio/tabloid-on-saturday/arabian-travel-market-in-dubai-pick-a-holiday-1.1181623) Ezt követően újabb 18 cikk született májusban és júniusban. Nemcsak a szakmai, de olyan, kifejezetten fogyasztóknak szóló médiumok is foglalkoztak Magyarországgal, mint a Khaleej Times, vagy az Arab Times című vezető napilap. A Marie Claire magazin arab térségben megjelenő összes májusi lapszáma négyoldalas képes összeállítást jelentetett meg a magyar fővárosról. Az összes generált médiaérték közel 400 ezer dollárt, azaz mintegy 90 millió forintot tesz ki.

A vásárt megelőzően már a hazánkba invitált médiaszakemberek segítségével is sikerült igen nagy értékű média-megjelenéseket generálni. Az utazást szervező Magyar Turizmus Zrt. az áprilisi tanulmányúton a látogatók között köszönthette a szaúdi Nemzeti Turisztikai Tanács elnökét, a Turizmus Médiabizottság elnökét és vezető médiumok, – köztük a Szaúdi Médiaügynökség – képviselőit is. A látogatást követően hazánk turisztikai kínálata számos TV csatornán, nyomtatott és elektronikus formában megjelent arab, angol és francia nyelven.