Magyarországon tervez forgatni a francia állami tévécsatorna

2013. április 02.

ADONET_sajtohirAz ADONET (Franciaországban Működő Külföldi Képviseletek Szövetsége) a hagyományos januári sajtónap után márciusban sajtóebédet szervezett a párizsi turisztikai kiállítás alkalmával.
Az eseményen került sor az év turisztikai újságírójának a megválasztására is: a Franciaországban működő külföldi képviseletek Marion TOURS-nak a Le Point közéleti magazin újságírójának ítélték a «Plume d’Or» (Aranytoll) díjat, amelyet Sylvia PINEL, a francia kormány Kereskedelmi és Turisztikai szaktárcát vezető minisztere adott át.
A Magyar Turizmus Zrt. részéről Packi Barbara párizsi képviseletvezető vett részt az eseményen és a társaság tevékenységének bemutatása mellett, újabb újságírók figyelmét hívta fel az idén megvalósuló magyarországi sajtótanulmányutakra. Nelson MONFORT sportújságíró tájékoztatást adott arról, hogy a francia állami csatorna a TF1, a jövő év elejére egy négy napos magyarországi forgatást tervez, hazánk mint turisztikai desztináció bemutatása céljából. Ehhez kérik már most az MT Zrt. képviseletének szakmai segítségét.
A turisztikai képviseletek által szervezett és fizetett sajtóebéden közel 80 újságíró vett részt, olyan nagy médiumokat képviselve, mint a Voyages d’Affaires, a Le Figaro, a L’Express, a Le Nouvel Observateur, a Le Monde, vagy a Grands Reportages.
Képünkön balról jobbra:
Jean-Pierre PINHEIRÓ, ADONET elnök, Portugália Turisztikai Képviseletének vezetője,
Sylvie PINEL, Turizmusért felelős Miniszter Asszony és Marion TOURS, a Le Point közéleti magazin turisztikai újságírója.