Máltai lapok is népszerűsítik Budapestet

2013. június 28.

maltaMájus utolsó napjaiban a Magyar Turizmus Zrt., a Wizz Air, a Hilton Budapest Westend és Málta nemzetközi repülőtere együtt szerveztek tanulmányutat máltai újságírók számára abból az alkalomból, hogy a légitársaság májusban heti kétszeri gyakorisággal járatot indított a magyar főváros és a máltai Luqua repülőtere között. A tanulmányút elérte célját, hiszen a meghívott újságírók mindegyike egy vagy több egész oldalas, képes ajánlót állított össze a fővárosról és jelentetett meg máltai, illetve angol nyelvű vezető napilapokban. (Sunday Times, The Malta Independent, L-Orizzont, In-Nazzjon).

A tanulmányút szervezői megmutatták, hogy az ismert látványosságok mellett érdemes Budapest többi arcát is megnézni: a romkocsmák, a zene, a design világát, a vibráló várost. A csoport tagjai május 27-én érkeztek fővárosunkba, szállásukról a Hilton Budapest Westend*****gondoskodott. A klasszikus budapesti látnivalók és kikapcsolódási lehetőségek (Budai Vár, Halászbástya, Parlament, Andrássy út, dunai hajókirándulás, Széchenyi fürdő) mellett a főváros több új arcát is igyekeztek bemutatni a vendégeknek. A magyar gasztronómia hagyományos és nemzetközi trendeket magába olvasztó vonala is bemutatkozott: a budapesti Vásárcsarnok kínálata éppúgy, mint a Vinopolis borai, kóstoltak pezsgőt a Halászbástyán és konfitált ököruszályt a Pierrot étteremben. Felkeresték a magyar „gyorsételeket” (sült kolbász, kenyérlángos, stb.) és kézműves hazai söröket kínáló Spíler Bisztrót, de a Gerlóczy étteremben a nemzetközi konyha fogásaiból is választhattak. Kávé és sütemény várta a csoportot egy délután a Lotz Caféban, este pedig könnyű grillvacsorát fogyasztottak az A38 állóhajón – természetesen a koncert megtekintése előtt. A romkocsmák felkeresése szintén szerepelt a programban. A kortárs zene mellett a klasszikus és a kortárs kultúra is helyet kapott: jártak a Nemzeti Múzeumban, a Mai Manó Házban és a Kogart Galériában is. A fővároshoz közeli Gödöllői Kastély és a Lázár Lovaspark programjai segítségével pillanatképet mutattak a vidék életéből is.

A járatnyitás után fővárosunk a máltaiak számára is könnyen elérhető helyszínné vált, s a média segítségével azt is sikerült kommunikálni, hogy divatos, trendi úti cél, amely számos vonzó, jó ár-érték arányú szolgáltatást kínál az ide látogatóknak.