Már a Balaton mellett kampányol az MT Zrt. Ausztriában

2013. március 22.

A Magyar Turizmus Zrt. bécsi képviselete a tavasz közeledtével – marketingterve alapján – megkezdte a magyar tenger turisztikai népszerűsítését a szomszédos au1Ausztriában. A kirándulók és aktívturizmus iránt érdeklődő osztrákok körében népszerű, mintegy kétszázezer olvasóval rendelkező Ausflug und Urlaub Magazin friss tavaszi száma hatoldalas, exkluzív összeállításban mutatja be a Balaton-parti kirándulóhelyeket és látványosságokat. A vendégcsalogató cikk szerzője a Magyar Turizmus Zrt. tanulmányútja alapján ismerkedett meg a magyar tenger nyújtotta turisztikai szolgáltatásokkal, a balatoni borokkal, valamint a régió kirándulóhelyeivel. A programajánlóval és a kirándulók számára hasznos tippekkel kiegészített élvezetes úti beszámoló egy egész oldalt szentel a Balaton környéki kerékpárút felfedezésének. A magyar tenger üdülési célpontként való ajánlása érdekében az MT Zrt. a következő hónapokban rádió- és online kampányt is indít, valamint a Balaton Sound idején közösségi média aktivitást tervez. A balatoni ajánlatok folyamatosan napirenden szerepelnek az MT Zrt. ausztriai turizmus-mozgalmának, a Rot-Weiss-Rot in Ungarn kezdeményezés (www.facebook.com/rwr.ungarn) ajánlatai között. Az idén áprilistól az osztrák piacra bevezetésre kerülő élménykártyán 8 balatoni ajánlat is szerepel, a Balaton-felvidéki Nemzeti Parktól kezdve éttermi és szállodai ajánlatokig, hogy minden igénynek megfelelően megélhető és élvezhető lehessen a Balaton-parti nyaralás és aktívpihenés (www.mycentropecard.com). Az év kiemelt ausztriai rendezvényén, a május közepén Linzben megrendezendő három napos magyar fesztiválon, a balatoni régió ugyancsak jelen lesz turisztikai ajánlataival, hogy vízparti nyaralásra invitálja a közel 300 ezer látogatót.

Nyugat-Magyarország után az osztrákok által a második legkedveltebb magyarországi turisztikai régió a Balaton, ahol az elmúlt évben több mint 55 ezer osztrákau2 turista 209 ezret is meghaladó vendégéjszakát töltött el, ami az összes külföldi vendégéjszakához viszonyítva 12 százalékos piaci részesedést jelent. Az elmúlt években stabilizálódott az osztrák vendégforgalom a magyar tenger partján, míg a válságos 2009-es évben a korábbi forgalomhoz képest jelentősebb növekedés is megfigyelhető volt. Az osztrákok tehát továbbra is szívesen jönnek a Balatonhoz, de egyre többen saját nyaralójukban szállnak meg. A Balaton partján és a környező régiókban mintegy 120 ezer, osztrák tulajdonban lévő ingatlan van, amelyek a legóvatosabb becslések szerint is közel 1 millió osztrák vendégéjszakát „szorítanak ki” a kereskedelmi szálláshelyekről. Az MT Zrt. ausztriai képviseletének kampányairól, valamint marketing- és üzleti tervéről további információ található a képviselet honlapján: www.ungarn-tourismus.at/magyar-sarok.