Német bloggerek Magyarországon

2013. június 27.

IMG_9531Az MT Zrt. németországi képviselete szakmai munkája során nagy hangsúlyt fektet arra, hogy újabb célcsoportokat is megszólítson, ezért a hagyományos sajtóorgánumok mellett új online médiumokkal is rendszeresen együttműködik. A közös munka következő lépéseként az MT Zrt. meghívására június 20-23. között 9 német blogger látogatott hazánkba, hogy megismerje a Balaton és Budapest új arcát. A résztvevők a négynapos program során a Balatonnál kipróbálhatták a vízi csúszdázást, a vitorlázást, a lovaglást, valamint a közös főzést. Budapest különleges látnivalóit számos perspektívából és járműről ismerhette meg a csoport: az első benyomást a Dunarama motorcsónakos városnézése révén szerezhették a vendégek, útba ejtették az Óbudai szigetet, a Sziget Fesztivál helyszínét is. A városnézés másnap a pesti oldalon kerékpáron és segway-en folytatódott. A budai Várban rövid séta után a város panorámáját csodálhatták meg, majd a föld alá ereszkedett a csoport, hogy a Pálvölgyi barlangrendszer rejtelmeivel is megismerkedjen. A program során a bloggerek a levegőből, azaz a Bazilika kupolájából is megcsodálták a várost, majd ellátogattak a WAMP design vásárra is, hogy a hazai divatnak is hírét vigyék a nagyvilágban. Az Első Pesti Rétesházban a réteskészítés folyamatába tekintettek be, fáradalmaikat pedig a Gellért fürdőben és esténként a pesti trendi romkocsmákban pihenhették ki., Annak érdekében, hogy Magyarország valóban izgalmas úti célként maradjon meg a bloggerek emlékezetében, a program a mogyoródi Adventure Parkban zárult.

Az élménybeszámolók a következő napokban, hetekben az alábbi blogokban lesznek olvashatóak: bettentdecker.de, dietmardenger.blogspot.com, hubert-mayer.de, killerwall.com, liebhaberreisen.de, nomadearth.com, reise-wahnsinn.de, talk-around-the-world.com, travellerblog.eu, unterwegsunddaheim.de.