Olaszrizling - szerintük

2013. január 29.

DSC01346A Magyar Turizmus Zrt. Balatoni Regionális Marketing Igazgatósága (RMI) első alkalommal jelent meg a csopaki Szent Donát Pincében és Jásdi Pincében, az idén már harmadik alkalommal megrendezett „Olaszrizling – szerintünk” elnevezésű szakmai eseményen és borkóstolón. A Balatoni borrégióban is nagy termőterületen fellelhető fajta ünnepén, Magyarország 30 ismert és elismert borászata hozta el és mutatta be saját olaszrizling borát a szakértőknek és az érdeklődő közönségnek. A borturizmus a Balaton régióban is jelentős: a régió 6 történelmi borvidékén a borutak, neves helyi és családi borászatok, változatos bemutató- és kóstolóhelyek, valamint az egész évet átszövő borünnepek és gasztronómiai fesztiválok kínálatából válogathatnak a borkedvelő turisták. A Balatoni RMI kitelepülése során erre, az egész évben elérhető turisztikai termékre fókuszált.