Itthon.hu - Itthon otthon van

Magyar turisztikai portál

Languages

Címkefelhő

Ausztria  Balaton  Budapest  EKF  Fesztiválok Éve  Németország  Pécs  Pécs2010  Tisza-tó  egészségturizmus  gasztronómia  kampány  kiállítás  média  német  osztrák  sajtó  statisztika  tanulmányút  vásár 

Az osztrák GUSTO szerint is a világ élvonalához tartozik a magyar gasztronómia

2013. február 21.
 Bookmark and Share  Cikk nyomtatás  Link küldés

A Magyar Turizmus Zrt. ausztriai sajtóaktivitásának köszönhetően 5 oldalas turistacsalogató cikk jelent meg Ausztria piacvezető gasztronómiai magazinjának, a GUSTO-nak a legfrissebb számában. A rendkívül informatív és bennfentes tapasztaltsággal megírt cikk külön kitér arra, hogy a közelmúltban a magyar gasztronómia és turizmus nagy utat tett meg: komoly fejlesztéseknek köszönhetően magas minőségi szolgáltatásokat képes nyújtani a prémium szegmens számára is. A magazin főszerkesztője, Barbara Knapp 16 budapesti éttermet, kávézót, bárt, szállodát és a turisták körében is népszerű romkocsmát látogatott meg az MT Zrt. sajtóútja során. Az Onyx étterem és Széll Tamás mesterszakács kapcsán a cikk kitér a lyoni Bocuse d’Or szakácsversenyen elért magyar sikerekre, ezzel is jelezve a hazai vendéglátás helyét a világ élbolyában. A konkrét étterem és szállásajánlóval ellátott cikk hírértéke 17 millió (!) forint. Az igazi gourmand-ok a mellékelt recept segítségével készíthetik el a budapesti Chef Parade főzőiskolában a cikk szerzője által is kipróbált paprikás csirkét. A cikk online változata, élvezetes dia show formájában megtekinthető itt: www.gusto.at/channels/722/main.shtml.
nevtelenAz osztrák turisták közel harmada külföldre kulturális és városlátogatási motivációval indul útnak, ezért a Magyar Turizmus Zrt. ausztriai külképviselete az osztrák piacon megkülönböztetett hangsúlyt helyez a kapcsolódó turisztikai és gasztronómiai termékekre. Az MT Zrt. marketingterve Ausztriát a B2C piacok közé sorolja, ahol a beutazóforgalom további növelése érdekében kiemelt szerepet kap a nagyközönségi kommunikáció. Az MT Zrt. Ausztriából éves szinten 35-40 sajtóutat szervez, amelyek hírértéke az elmúlt évek átlagában évi 800 ezer euróra, azaz mintegy negyed milliárd forintra tehető. Az elmúlt években rekordszámú osztrák turista érkezett hozzánk, akik évente 120 milliárd forintot költenek Magyarországon. Az MT Zrt. osztrák piacon folytatott aktivitásáról és a tervezett akciókról további infók itt: http://www.ungarn-tourismus.at/magyar-sarok.