Itthon.hu - Itthon otthon van

Magyar turisztikai portál

Languages

Címkefelhő

Ausztria  Balaton  Budapest  EKF  Fesztiválok Éve  Németország  Pécs  Pécs2010  Tisza-tó  egészségturizmus  gasztronómia  kampány  kiállítás  média  német  osztrák  sajtó  statisztika  tanulmányút  vásár 

Prémium Magyar Napok Lengyelországban

2013. február 26.
 Bookmark and Share  Cikk nyomtatás  Link küldés

IMGP0888„Spa and Wine” címmel, az egészségturisztikai lehetőségekre, valamint a bor-, és gasztronómiai kínálatra fókuszálva szervezett roadshow-t a Magyar Turizmus Zrt. lengyelországi képviselete, valamint Nyugat-dunántúli és Balatoni Regionális Marketing Igazgatóságai. A február 19. és 22. között megrendezett program két kiemelt lengyelországi küldőrégió központjában, Katowicében és Wroclavban biztosított közvetlen tárgyalási lehetőséget a roadshow résztvevői, a meghívott turisztikai szakemberek, utazásszervezők, valamint a sajtó képviselői számára. A szakmai napot mindkét helyszínen két régiós prezentáció nyitotta meg, melyek a lengyel piac szempontjából kiemelt jelentőséggel bíró attrakciókat, újdonságokat helyezték a középpontba. A programot borkóstoló és fogadás zárta.
A Prémium Magyar Napként megrendezett roadshow-n a nyugat-dunántúli régióból a Bük-Bükfürdő TDM, a mosonmagyaróvári AQUA Hotel Termál és a Tourinform Zalaegerszeg, míg a balatoni régióból a Nyugat-Balatoni Turisztikai Iroda Nonprofit Kft. és a Zalakarosi Turisztikai Egyesület vettek részt.
Mint ismert, március 23-án ünnepelik a Magyar-Lengyel Barátság Napját. Az eredetileg Katowicébe tervezett ünnepségsorozatnak idén Tarnow ad otthont, ugyanakkor Katowicében is erős és élő a magyar-lengyel kapcsolat, hiszen a település magyar testvérvárossal (Miskolc) büszkélkedhet. A lengyel városban április 4-én szervezik a helyi Magyar Napot.
Katowicében a rendezvény helyszíne az elegáns Angelo Hotel volt. Az eseményt megtisztelte jelenlétével a város polgármester-helyettese, Michal Luty úr, és Adam Łęski úr is, aki a város külföldi promóciójáért felelős. A polgármester-helyettes úr hangsúlyozta a magyar-lengyel kapcsolatok fontosságát, és felhívta a figyelmet az április 4-i ünnepségre. A mintegy 80 meghívott között a Katowice környéki utazási irodák, a helyi média képviselői, valamint a Felső-Sziléziai Turisztikai Kamara elnöke is helyet foglaltak.
Wroclavban a rendezvény helyszíne a belvárosi Mercure szálloda volt. A mintegy 35 jelenlevő között voltak az Alsó-sziléziai Turisztikai Kamara vezetői is, akik a kamara 20. jubileuma alkalmából, a varsói magyar turisztikai képviselettel folytatott hosszú és eredményes együttműködés elismeréseként arany éremmel tüntették ki Hirling Bozsena képviseletvezető asszonyt.
Lengyelország mindkét régió tekintetében fejlődő és ígéretes piac. A KSH 2012. évi adatai szerint Nyugat-Dunántúlon tavaly 22.881 lengyel vendégéjszaka realizálódott, ami 16,4%-os emelkedést jelent 2011-hez képest. A Balatonnál 2012-ben a lengyel vendégek száma 16.843 fő volt, ami 2011-hez képest 1,6 %-os növekedést mutat.