Reisen Hamburg – Észak-Németország legnagyobb utazási kiállítása

2013. február 08.

Idén is megnyitotta kapuit Észak-Németország legnagyobb nagyközönségi utazási kiállítása, a Reisen Hamburg. A február 6-10. között zajló kiállításon 800 nemzetközi kiállító mutatja be legújabb ajánlatait a mintegy 70.000 vendégnek. A rendezvényt Hamburg legnagyobb autókiállítása egészíti ki, ahol 3 csarnokban P1050128vonultatják fel a legújabb modelleket, köztük a lakóautó-csodákat is. A vásár attrakciói alapján kijelenthető, hogy a német utazók körében továbbra is az aktív turizmus a trend, így a kirándulóktól az extrém hegyikerékpározás kedvelőiig minden célcsoport megtalálja a rendezvényen az érdeklődési körének megfelelő kínálatot. A Magyar Turizmus Zrt. 50 négyzetméteres standján 4 kiállító személyesen, míg további három szervezet kiadványokkal jelenik meg. A UNESCO által a szellemi világörökség részeként nemrég elismert matyó népművészet bemutatkozása idén is hatalmas közönségsiker. A látogatók elsősorban Budapest, Balaton és a kempingek után érdeklődnek, de a régióból számos, 30-40 éve minden évben Magyarországra látogató törzsvendég is keresi az új lehetőségeket, attrakciókat, programokat. Sztojanovits Kristóf, a németországi turisztikai képviselet vezetője számos szakmai megbeszélést folytatott a tartomány kiemelt B2B partnereivel. Az év első hónapjának adataiból messzemenő következtetés még nem vonható le, a szakmai partnerek eredményei egyelőre vegyes képet mutatnak. A KSH német beutazókról szóló 2012-es számadatai azonban 10 év után egyértelműen áttörést mutatnak. E tendencia fenntartása érdekében számos közös szakmai akció lebonyolításáról állapodtak meg.