Itthon.hu - Itthon otthon van

Magyar turisztikai portál

Languages

Címkefelhő

Ausztria  Balaton  Budapest  EKF  Fesztiválok Éve  Németország  Pécs  Pécs2010  Tisza-tó  egészségturizmus  gasztronómia  kampány  kiállítás  média  német  osztrák  sajtó  statisztika  tanulmányút  vásár 

Rekordot dönthet a nyári turisztikai szezon

2013. szeptember 09.
 Bookmark and Share  Cikk nyomtatás  Link küldés

Sajtóanyag

A Nemzetgazdasági Minisztérium és a Magyar Turizmus Zrt. közös sajtótájékoztatón értékelte hétfőn az idei turisztikai szezont.

Dr. Horváth Viktória, az NGM turizmusért felelős helyettes államtitkára elmondta, hogy bár a kereskedelmi szálláshelyek vendégforgalmáról még csak júliusig állnak rendelkezésre adatok, biztonsággal kijelenthető, hogy az idei főszezon minden idők legmagasabb forgalmát fogja hozni a turizmusban. Az év első hét hónapjában minden lényeges mutató növekedést jelez a tavalyi év azonos időszakához képest, ami azért is nagy eredmény, mert már 2012 is rekordév volt, vagyis a léc eleve nagyon magasan van. Az augusztusi kiváló időjárás, illetve az augusztus 20-i négynapos hétvége is arra enged következtetni, hogy a főszezon utolsó hónapjának eredményei a pozitív trenden nem fognak változtatni.

A teljes sajtóanyag elérhető: sajtoanyag_szezonertekelo_20130909