Itthon.hu - Itthon otthon van

Magyar turisztikai portál

Languages

Címkefelhő

Ausztria  Balaton  Budapest  EKF  Fesztiválok Éve  Németország  Pécs  Pécs2010  Tisza-tó  egészségturizmus  gasztronómia  kampány  kiállítás  média  német  osztrák  sajtó  statisztika  tanulmányút  vásár 

Román „kamarások” a Dél-Alföldön

2013. április 04.
 Bookmark and Share  Cikk nyomtatás  Link küldés

2013. március végén a Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara magyar-román tagozata egy közel 20 fős delegációt látott vendégül a havasalföldi Prahova 2013_03_29_Bekes_romankamara_14megyéből. A szakmai programon kamarai tisztségviselők, Prahova megyei és bukaresti vállalkozók és üzletemberek vettek részt. A tanulmányút keretében, 2013. március 29-én Békésen, a Békési Pálinkacentrumban turisztikai és gasztronómiai konferenciára került sor, ahol az MT Zrt. Dél-alföldi Regionális Marketing Igazgatóságának munkatársa, Pap Mária mutatta be a Dél-Alföld, azon belül Békés megye turisztikai kínálatát. Kiemelte prezentációjában Románia mint küldő ország jelentőségét a statisztikai adatok tükrében, valamint bemutatta az RMI romániai kapcsolatrendszerét, az MT Zrt. kolozsvári külképviseletével és a dél-alföldi turisztikai szolgáltatókkal összehangolt marketingtevékenységét. A résztvevők ugyanitt előadást hallgattak meg Vozár Mártontól, a Békés Megyei Kamara szakbizottsági elnökétől a Békés megyei gasztronómiai rendezvényekről, melyek markáns turisztikai vonzerőt képviselnek. A legismertebbek ezek közül a Kisüsti Pálinkafesztivál Gyulán (2013. április 19-21.), valamint a Csabai Kolbászfesztivál (2013.október 24-27.)
Békési Zoltán tulajdonos kalauzolása mellett a csoport megtekintette az egykori zsinagógában kialakított látványfőzdét és pálinkatrezort, majd ízelítőt kaptak a prémiumkategóriás, többszörösen díjnyertes, eredetvédett gyümölcspárlatokból.