Sikeres magyar részvétel a prágai Holiday World kiállításon

2013. február 11.

IMG_676622. alkalommal zajlott Prágában Csehország legnagyobb nagyközönségi utazási vására, a Holiday World 2013. A február 7. és 10. között rendezett kiállítással párhuzamosan zajlott a Top Gastro gasztronómiai és a Golf World Prague szakkiállítás is. A vásár minden évben több mint 30.000 látogatót vonz. A kiállításon a Magyar Turizmus Zrt. 72 m2-es standdal jelent meg, 14 társkiállítóval képviselte a magyar turisztikai termékek széles skáláját. A nyitónapon Pető Tibor, Magyarország rendkívüli és meghatalmazott nagykövete is felkereste a nemzeti standot. A látogatók magyar borokat és egyéb specialitásokat is kóstolhattak. Idén is komoly érdeklődést tanúsítottak Magyarország iránt: a mindig kiemelkedő népszerűségnek örvendő fürdők ajánlatai mellett sokan keresték az aktívturizmus, a Balaton és a történelmi városok kínálatát.
A KSH legfrissebb, 2012. január-decemberi előzetes statisztikai adatai alapján a cseh vendégek tavaly összesen több mint 535 500 vendégéjszakát töltöttek el hazánk kereskedelmi szálláshelyein (+4,2%), ezzel a Cseh Köztársaság Magyarország 6. legnagyobb küldőországa lett. Fontos megemlíteni, hogy ez egy hosszú folyamat eredménye. A cseh vendégéjszakák száma a 2000-es évek elejétől folyamatosan növekszik, az elmúlt 10 év folyamán pedig csaknem megnégyszereződött.