Itthon.hu - Itthon otthon van

Magyar turisztikai portál

Languages

Címkefelhő

Ausztria  Balaton  Budapest  EKF  Fesztiválok Éve  Németország  Pécs  Pécs2010  Tisza-tó  egészségturizmus  gasztronómia  kampány  kiállítás  média  német  osztrák  sajtó  statisztika  tanulmányút  vásár 

Sikeres magyar részvétel a bakui AITF vásáron

2013. április 09.
 Bookmark and Share  Cikk nyomtatás  Link küldés

A Magyar Turizmus Zrt. ebben az évben vett részt első alkalommal az azerbajdzsáni Bakuban megrendezett AITF kiállításon. Az MT Zrt. január 1-től foglalkozik kiemelten a négy orosz ajkú ország Azerbajdzsán, Kazahsztán, Üzbegisztán és Fehéroroszország új, feltörekvő piacaival, a moszkvai képviselet tevékenységéhez kapcsolva. Minden ország vonatkozásában készült egy 10 pontos cselekvési terv is.

Az azerbajdzsáni akciók között a legjelentősebb az április 4-6. között megrendezett bakui kiállításon való részvétel volt. A moszkvai képviselet által szervezett és koordinált 18 m2 alapterületű nemzeti standon 4 magyar utazásszervező cég, egy szállodalánc, két szálloda és egy légitársaság képviselte hazánk turisztikai kínálatát. A magyar stand megnyitóját Aranyossy Mihály, az MT Zrt. megbízott moszkvai külképviselője és Csutora Zsolt bakui magyar nagykövet tartotta. A forgalmas helyen lévő standon sok szakmai érdeklődő forgatta a kiadványokat és folytatott tárgyalásokat a magyar szakmai partnerekkel. 2013. április 5-én látogatott ki a vásárra Azerbajdzsán elnöke, Ilham Aliyev úr és felesége, Mehriban Alieva asszony. Az elnök úr Abulfaz Garayev kulturális és idegenforgalmi miniszter kalauzolásával haladt el, illetve állt meg a magyar stand előtt. Április 6-án Tóth Erika bakui magyar konzul kereste fel a vásárt, ahol kerekasztal-megbeszélést folytatott a magyar vállalkozókkal a potenciális turisták vízumhoz való jutásáról és az együttműködési lehetőségekről.

A magyar cégek a kiállítás értékelésekor elmondták, hogy ígéretes és biztató lehetőségeket látnak a piacon, ahol a folyamatos és tudatos marketingmunka elengedhetetlen. A Magyarországra irányuló vendégforgalom bővítésében jelentős szerepe lesz a Budapest-Baku közvetlen légi járatnak, mely várhatóan nyártól köti össze két fővárost.