Itthon.hu - Itthon otthon van

Magyar turisztikai portál

Languages

Címkefelhő

Ausztria  Balaton  Budapest  EKF  Fesztiválok Éve  Németország  Pécs  Pécs2010  Tisza-tó  egészségturizmus  gasztronómia  kampány  kiállítás  média  német  osztrák  sajtó  statisztika  tanulmányút  vásár 

Sikeres „Magyarország Akadémia” rendezvény Oroszországban

2013. február 08.
 Bookmark and Share  Cikk nyomtatás  Link küldés

A Magyar Turizmus Zrt. oroszországi képviselete aktívan együttműködik a Magyarországot kiemelten kezelő orosz utazásszervezőkkel. A képviselet által szervezett ún. „Magyarország Akadémia” rendezvénysorozat igen sikeres, hiszen egyszerre mutatható be szakértő előadásában egy-egy kínálati szegmens, valamint az adott utazásszervező szezonális kínálata.
2013. február 7-én a „De-Visu” cég viszonteladó ügynökeinek Szegedi Andrea, a Magyar Turizmus Zrt. egészségturisztikai senior termékmenedzsere mutatta be az orosz piacon már jól ismert gyógyhelyeket és a legújabb kínálati elemeket.
Az orosz vendégéjszakák száma a magyarországi kereskedelmi szálláshelyeken 2012-ben 30%-kal haladta meg az előző év vendégéjszakáinak számát, ami abszolút értékben több mint 600.000 éjszakát jelent a KSH adatai szerint.
Fontos tény, hogy az orosz piacon jól pozícionált magyar egészségturisztikai kínálat iránti keresleti „boom” tanúi lehetünk. 2012 májusától a magyar gyógy-, és wellness szállodákban az orosz vendégek adják a teljes vendégkör 15,6%-át, ezzel a képzeletbeli dobogó második helyét foglalják el a küldő országok között.