Sikeres részvétel a kijevi Healthcare Travel Expon

2013. április 25.

Április 16-19. között rendezték meg Kijevben – a IV Nemzetközi Orvosi Fórum keretében –immár második alkalommal a Healthcare Travel Expo nevű egészségturisztikai, spa-és wellness kiállítást. Az eseményen Magyarország is debütált: a Magyar Turizmus Zrt. egy 18m2-es standon, 6 társkiállítóval közösen fogadta a látogatókat, egy szolgáltató pedig kiadvánnyal vett részt. A magyar résztvevők a Fórum keretében megrendezett orvos-turisztikai konferencián is bemutatkoztak.
A társkiállítók egyhangúan sikeresnek értékelték a részvételüket, hangsúlyozva, hogy a látogatók köre a turisztikai vásárokétól eltérő: a standot orvosok, egészségügyi vezetők és az egészségügyi turizmussal foglalkozó cégek látogatták meg, egy-egy látogató általában tovább maradt, komoly kérdéseket tett fel. A résztvevők új tapasztalatokat szereztek az ukrán piacról, új partnereket találtak és arra buzdították a Magyar Turizmus Zrt kijevi képviseletét, hogy a jövő évi rendezvényen is biztosítson közös megjelenési lehetőséget.
A KSH előzetes adatai szerint, 2012-ben a magyarországi gyógyszállodákban regisztrált ukrán vendégéjszakák száma 31,6%-kal nőtt, ami jóval meghaladja a teljes ukrán turistaforgalom-növekedést.